Economia verde

Pagina verde. EcoNews ZF

31.05.2023, 00:00 Autor: Alina-Elena Vasiliu

Producătorul de sisteme de gips-carton, tencuieli şi gleturi Etex Building Performance a renunţat la foliile de plastic utilizate la ambalarea plăcilor de gips-carton fabricate la Turceni, judeţul Gorj. Plăcile de gips-carton produse la Turceni sunt comercializate acum fără înfoliere.

Delgaz Grid, compania de distribuţie de gaze naturale şi electricitate a grupului german E.ON în România, a creat o platformă dedicată viitorilor prosumatori, unde aceştia pot depune documentaţia necesară pentru racordarea la reţea şi obţinerea statutului de producător de electricitate din surse regenerabile. Compania estimează că anul acesta va ajunge la 12.000 de prosumatori racordaţi la reţeaua sa de distribuţie.

Schneider Electric, unul dintre cei mai mari jucători din piaţa locală a serviciilor şi echipamentelor pentru industria energetică, a deschis o şcoală online de sustenabilitate cu acces gratuit. Platforma are cursuri interactive menite să sprijine companiile şi profesioniştii pentru a-şi îmbunătăţi performanţele în materie de sustenabilitate.

Ministerul Mediului şi Administraţia Fondului pentru Mediu pun la dispoziţie o finanţare nerambursabilă totală de 20.000 de lei pentru programul Casa Verde Fotovoltaice, prin care cetăţenii pot accesa bani pentru instalarea panourilor fotovoltaice în gospodării. Programul Casa Verde Fotovoltaice este finanţat de Guvernul României prin Ministerul Mediului şi de AFM. Perioada de înscriere pentru sesiunea din 2023 se va încheia pe 26 iunie.

Startup-ul local Klap.ro, care colectează, recondiţionează, reutilizează şi ajută la reciclarea telefoanelor mobile, a tabletelor, a laptopurilor şi a accesoriilor acestora, a aderat la Coaliţia pentru Economia Circulară (CERC). Coaliţia a fost înfiinţată în 2017 cu scopul de a promova la nivel naţional obiectivele-cheie ale pachetului CE privind economia circulară. Din CERC fac parte astăzi peste 60 de membri din medii de afaceri variate. Printre ei se numără Raiffeisen Bank, ING Bank, IKEA România, PepsiCo România, DS Smith România, CanPack Recycling, Green Group, Asociaţia Ecotic, Taparo SA şi alţii.

O campanie editorială Ziarul Financiar realizată cu susţinerea

Raiffeisen Bank