Economia verde

Pagina verde. Cristian Danciu, Charger.ro: „Vedem cerere din partea investitorilor de real estate pentru staţii de încărcare a maşinilor electrice. Tocmai am închis o comandă de 30 de staţii pentru un dezvoltator“

28.06.2023, 00:06 Autori: Alina-Elena Vasiliu , Mirabela Tiron

Pentru soluţiile de încărcare în sistem alternativ, investiţia începe de la 400 de euro şi ajunge la 800 de euro, în funcţie de dotări.

Dezvoltatorii de proiecte imobiliare sunt printre cei mai avizi clienţi ai firmelor care instalează staţii de încărcare a maşinilor electrice, este constatarea lui Cristian Danciu, cofondator al platformei Charger.ro, platformă care agregă soluţii bazate pe energie regenerabilă şi soluţii pentru smart city.

„Vedem cerere din partea investitorilor de real estate, tocmai am închis o comandă de 30 de staţii pentru un dezvoltator de real estate“, a spus Cristian Danciu în cadrul videoconferinţei ZF/Raiffeisen Bank „Economia verde: transportul verde – noua regulă în mobilitatea urbană“.

Platforma furnizează soluţii de încărcare, de la proiectare, consultanţă în alegerea variantei potrivite şi până la instalare. Astfel, persoanele fizice şi juridice îşi pot instala propria staţie, ca alternativă la punctele publice de încărcare.

„Primim cereri de la micii proprietari de terenuri, unde există potenţial de a instala astfel de staţii, care caută surse de finanţare. Pregătim un ghid pentru persoanele fizice şi juridice care să poată astfel să analizeze toţi parametrii necesari pentru a face o investiţie de acest tip. Nu există soluţii de finanţare publică pentru astfel de linii de business, dar avem semne clare că reţele mari de încărcare din Germania sau Olanda vor să intre pe piaţa din România.“

Cristian Danciu a spus că, pentru soluţiile de încărcare în sistem alternativ, investiţia începe de la 400 de euro şi ajunge la 800 de euro, în funcţie de dotări. În ceea ce priveşte soluţiile de tip fast-charging, acolo investiţia minimă este de 10.000 de euro, putând ajunge şi la 30.000 de euro.

Charger.ro a fost fondată de Iulia Dorobanţu, Cristian Danciu, Adrian Ţuţuianu şi Aurel Basuc în anul 2021, ca o platformă online de tip marketplace care oferă consultanţă, suport pentru obţinerea finanţării, implementare, mentenanţă şi management pentru soluţii de energie verde. Platforma aduce la un loc experţi şi produse pentru maşini electrice şi plug-in hybrid, precum şi pentru smart city.

La finalul anului 2022, start-up-ul Charger.ro a atras o investiţie de 245.000 de euro de la un grup de investitori, într-un proces coordonat de Bravva Angels, o comunitate de investitori business angel din România dedicată susţinerii start-up-urilor cu cel puţin o femeie fondator. Investitorul principal a fost ATM Ventures (Dan şi Marius Ştefan, fondatorii Autonom), alături de un grup de business angels persoane fizice.

O campanie editorială Ziarul Financiar realizată cu susţinerea

Raiffeisen Bank