Travel

Vinul săptămânii: Nec Plus Ultra Sauvignon Blanc

30 sep 2011 1011 afişări de Ioana David
Din aceeaşi categorie
Vinul săptămânii: Nec Plus Ultra Sauvignon Blanc

Producătorul de vin Jidvei a lansat vinul Nec Plus Ultra Sauvignon Blanc în primăvara anului 2010, în categoria super premium. Vinul are o culoare limpede, cristalină, galben-verzuie iar fiind demisec poate fi asociat cu carne de peşte, pasăre sau fructe de mare.

Nec Plus Ultra Sauvignon Blanc este prezent atât în retail, unde preţul este în jur de 20 lei, cât şi în HoReCa la un preţ de 30-50 de lei.

Producătorul Jidvei a înregistrat anul trecut un profit net de 12,8 mil. lei (3 mil. euro), mai mare cu 265% comparativ cu anul 2009, potrivit datelor existente pe site-ul Ministerului de Finanţe. Numărul de angajaţi al companiei a fost de 286 de persoane anul trecut, faţă de 502 în 2009.

Cifra de afaceri a companiei controlate de omul de afaceri Claudiu Necşulescu s-a redus cu aproape 14% anul trecut la 76,77 mil. lei (18,2 mil. euro).

Jidvei, principalul producător de vin din Transilvania, vinde anual circa 10 milioane de sticle de vin conform estimărilor companiei. Vinurile de Jidvei sunt comercializate atât în hoteluri şi restaurante, cât şi în supermarketuri, hipermarketuri şi mici magazine, dar şi în magazine specializate.