Travel

Vine weekend-ul, aşa că ne-am gândit să povestim cu Sorin Stoica, CEO al agenţiei de turism Eturia, despre cum arată sfârşitul de săptămână perfect

20 mar 2020 704 afişări de Mădălina Dediu Panaete
Din aceeaşi categorie

Pentru Sorin Stoica pasiunea pentru călătorii a început în urmă cu aproximativ 20 de ani, pe vremea când se ocupa de un business în domeniul retailului GSM. A fost „injectat“ rapid de bucuria de a trăi a oamenilor de pe alte continente, de climă, dar şi de aromele din bucătării. A fondat agenţia de turism Eturia, specializată în organizarea vacanţelor personalizate, în 2007, iar de atunci Sorin Stoica a contopit businessul cu pasiunea pentru călătorii astfel că există cu greu o destinaţie despre care antreprenorul nu poate vorbi cu lux de detalii. De fiecare dată când este întrebat în câte ţări a călătorit, el spune că nu le-a numărat şi că nu colecţionează ţări, ci experienţe memorabile.

Weekendurile perfecte sunt cele pe care le petrec împreună cu Mălina şi Alina, fetiţa mea şi soţia mea. Indiferent de locul unde ne aflăm, de vremea de afară sau de orice alţi factori din jurul nostru, dacă suntem împreună atunci totul este perfect.

Iar locul unde ne petrecem weekendurile depinde de sezon. Vara, ne place foarte mult să ne găsească sfârşitul de săptămână la munte sau la mare. Atunci când nu călătorim în afara ţării, ne place să ne bucurăm de timpul liber pe care îl petrecem împreună, făcând lucruri simple. Stăm acasă, luăm masa împreună, ne uităm la filme şi mâncăm popcorn, citim, ne jucăm, facem mici incursiuni de shopping sau mergem la spectacole. Ne place şi să gătim împreună, aceasta este o activitate foarte apreciată în familia noastră.

De asemenea, ne place foarte mult să ne plimbăm în natură, să explorăm locuri noi, să înotăm, dacă locul în care ne aflăm are astfel de facilităţi.

Iar când călătorim şi ajungem pentru prima dată într-un oraş nou ne place să ieşim în explorare cu harta în mână. Mereu când mergem în destinaţii noi vrem să ne orientăm, să descoperim locul în care ne aflăm în toată splendoarea lui, să aflăm ce este în jur, ce posibilităţi de distracţie sunt, ce avem de vizitat şi aşa mai departe. 

Iar când e vorba de gastronomie, cred că cel mai bun restaurant este la noi acasă. Însă în weekendurile calde ieşim mereu la o îngheţată la Dolci Coni ( din Bucureşti -ñ n. red.). Apoi, în funcţie de ce avem poftă, încercăm diverse restaurante.

Dar dacă ar fi să aleg un loc în care ne-am întoarce din nou şi din nou, acesta ar fi Barcelona, care este unul dintre oraşele noastre preferate. 

În Londra am vrea să mergem în fiecare an la un musical. În Paris ne place să mergem în cuplu. În România ne place mult în Apuseni şi suntem ataşaţi şi de Vila Bran, un loc liniştit, cu privelişti frumoase, pe care îl recomandăm pentru ieşirile în familie. Alina şi Mălina îmi împărtăşesc iubirea pentru munţii Apuseni. Ne plac foarte mult muntele, aerul curat şi cerul înstelat al nopţii. Ne place mult şi Clujul ca destinaţie de weekend, de exemplu. În lume sunt atât de multe locuri în care ne dorim să ne întoarcem încât e greu să le enumăr. 

Totuşi, Singapore rămâne primul oraş în care am fost toţi trei, în afara Europei. Ne-am întors acolo şi vrem să ne mai ducem. De asemenea, ne vom întoarce şi în Mauritius, Miami şi Maldive, fiindcă sunt locuri unde ne regăsim. Însă ne-a plăcut foarte mult şi în Costa Rica şi Malaiezia, unde vom reveni cu drag. La fel şi la hotelurile Datai din Langkawi (Malaiezia) şi Lux în Mauritius.

Însă, deşi mergem în atât de multe locuri, cred că nu există o destinaţie anume de recomandat. Decizia cu privire la locul unde mergem o luăm în funcţie de ce nevoi avem în acel weekend (sau în acea perioadă - n.red.). Poate fi o destinaţie pentru cumpărături, una culinară, culturală, cunoscută pentru natură sau de tipul „relax on the beach“. Ne facem planurile în funcţie de ce ne dorim să descoperim. Destinaţia depinde foarte mult de plăcerile fiecăruia şi mai ales de ceea ce simte să facă în acel weekend. 

Iar când vine vorba de suveniruri avem într-adevăr multe astfel de amintiri frumoase acasă. Ne plac tablourile cumpărate din ţări exotice pentru că sunt o explozie de culoare şi artă. Mălinei îi plac mult cristalele, aşa că pentru ea cristalele sunt cele mai frumoase suveniruri. 

În general, ne plac lucrurile care ne aduc aminte de o destinaţie sau de o anume experienţă.