Travel

Viaţa în Burj Khalifa, cea mai înaltă clădire din lume: ca să ajungi acasă schimbi lifturile, dar când ajungi ai parte de servicii de lux “din partea casei”

26 nov 2011 9886 afişări de Alexandru Matei
Din aceeaşi categorie
Viaţa în Burj Khalifa, cea mai înaltă clădire din lume: ca să ajungi acasă schimbi lifturile, dar ajungi ai parte de servicii de lux “din partea casei”

Anul acesta redactorii site-ului Emirates 24/7 a vorbit cu un rezident al Burj Khalifa, cea mai înaltă clădire din lume, care are o înălţime de 828 de metri şi mai mult de 160 de etaje.

Deşi preţurile celor 900 de apartamente au scăzut puternic, unele chiar şi cu 70%, Burj este în continuare o locaţie prestigioasă şi un loc incredibil în care să trăieşti, scrie Business Insider.

Aici poate fi întâlnit unul dintre cele mai rapide lifturi din lume, superluxosul hotel Armani şi restaurantul aflat la cea mai mare înălţime.

Dar traiul în această clădire are şi câteva inconveniente, aşa cum povesteşte Mahi Golchin-Depala, director al unei companii de film care deţine două apartamente, unul la etajul 98 şi altul în secţiunea Armani a clădirii.

De exemplu, pentru a ajunge acasă ea trebuie să folosească două lifturi. "Trebuie să schimbăm lifturile pentru a ajunge la apartementele noastre în condiţiile în care stăm la etajul 98. Deşi nu este un lucru pe care îl faci des, după un timp te obişnuieşti. Dar priveliştea este impresionantă", spune Depala.

Printre avantajele clădirii ea enumeră faptul că se poate ajunge direct la Dubai Mall, cel mai mare centru de shopping din lume, prin intermediul unui pasaj unde se află o galerie cu fotografii ce ilustrează diferitele stadii ale construcţiei Burj Khalifa.

La intrare, vizitatorilor şi rezidenţilor li se verifică actele şi numerele de înmatriculare de la maşină, după care le este permis accesul. Maşina este predată valetului, serviciu de care beneficiază toţi cei care locuiesc în clădire.

Alte servicii de care se bucură rezidenţii şi pentru care nu trebuie să plătească sunt: piscină interioară şi exterioară, sală de yoga, de masaj, de gimnastică pentru fiecare set de etaje.

Totuşi, vizitele surpriză sunt excluse din cauza gradului ridicat de securitate. "Dacă cineva vine în vizită fără să ne anunţe, tot ce trebuie să facă este să anunţe la recepţie, care ne va contacta pe noi. De cum le dăm undă verde sunt lăsaţi înăuntru. Nu durează mai mult de un minut. Este un grad ridicat de securitate, dar nu este deranjant", mai spune Depala.