Travel

Unde se găseşte cea mai bună îngheţată şi care este cel mai frumos loc de pescuit? Descoperiţi cele mai inedite recomandări de vacanţă de la 20 de călători pursânge, oameni de afaceri şi antreprenori. Ep. 1

06 iul 2016 6402 afişări de Roxana Petrescu, Cristina Roşca, Alina-Elena Vasiliu
Din aceeaşi categorie

Unde este cea mai frumoasă plajă din lume şi unde se găseşte un loc de scufundări uluitor? Care sunt restaurantele care sunt destinaţii de călătorie în sine? Care sunt cele mai spectaculoase hoteluri şi cele mai impresionante muzee? Un teren de golf interminabil, un bootcamp sau un loc de yoga excepţional? Noi nu le ştim pe toate, dar suntem curioşi din fire, aşa că am întrebat mai bine de 20 de oameni, antreprenori, executivi, călători pursânge ce recomandări au pentru cel mai aşteptat moment din an, vacanţa. Curiozitatea nu a omorât pisica, ci i-a dat nouă vieţi. Pregătiţi-vă să fiţi inspiraţi!

Fără astâmpăr

Mikael şi Sorina Fredholm reprezintă cuplul din spatele World Class, o afacere care azi a ajuns la 35.000 de membri, poate cea mai numeroasă comunitate de dependenţi de sport din România. Din moment ce joburile le sunt şi pasiune, nici vacanţele lor nu aveau cum să fie altfel decât pline de mişcare.

Recomandaţi o destinaţie de vacanţă:

El: orice loc care permite activităţi outdoor precum kiting, schi, căţărări, mountain biking.

Ea: una nouă de fiecare dată! Şi care să combine un hotel-design, câteva zile de relax la plajă, puţină aventură în natură, ceva activităţi sportive în funcţie de locaţie (kite, yoga, schi, escaladă), o nouă cultură şi mâncare bună.

Cea mai frumoasă plajă:

El: una cu vânt bun pentru kite surfing.

Ea: plajele din Zanzibar şi Filipine.

Cel mai spectaculos drum:

El: Moab în Utah, Statele Unite. Este un loc uimitor pentru mountain biking.

Ea: în jungla din Uganda, în drum spre gorile.

Cel mai frumos traseu montan:

El: căţărările din Verdon, Franţa.

Insula preferată:

El: orice insulă din arhipelagul de lângă Stockholm.

Cel mai bun vin:

El: Amarone.

Ea: Băut în Toscana.

Cel mai bun desert:

El: Mousse de ciocolată albă.

Recomandaţi un loc de pescuit, un teren de golf, un resort de yoga, un hotel spectaculos, un loc pentru surf sau schi.

El: terenul de golf Troon North, Arizona, Statele Unite.

Ea: Verana, Mexic, este un resort construit în junglă format din 9 case cu un design şi o privelişte spectaculoase. Să ajungi acolo este o adevărată aventură. După cele peste 13 ore de zbor, vine o călătorie cu maşina, apoi cu barca, apoi ajungi la ţărm unde te aşteaptă nişte măgăruşi care te vor ajuta cu bagajele în drumeţia de încă 30 de minute prin junglă.

Locul de shopping preferat:

El: EmQuartier, Bangkok.

Muzeul preferat:

El şi ea: Moma, New York.

 

 

Cea mai bună îngheţată şi cheile de la Rai

Dana şi Lucian Azoiţei sunt un cuplu de antreprenori activi în zona proprietăţilor de lux, iar la câte recomandări de călătorii au, ai putea crede că au câte o casă în fiecare colţ al lumii. Locuri bune de pescuit, destinaţii secrete pentru cea mai bună îngheţată, restaurante cu stele Michelin sau pur şi simplu crâşme tradiţionale unde se mănâncă perfect cot la cot cu şoferi de tractor, toate au fost experimentate de familia Azoiţei şi împărtăşite cu cititorii După Afaceri Premium. Lăsaţi-vă inspiraţi de un cuplu cu o poftă de descoperiri aproape molipsitoare.

„Cea mai recentă vacanţă memorabilă a fost în Japonia. Este o destinaţie care ne-a lăsat în primul rând cu amintiri emoţionale, şi mai puţin vizuale. Bineînţeles că este impresionantă şi acea armonizare a vechiului cu noul la care ei ţin foarte mult, însă oamenii şi modul lor de a se comporta în societate, raportat la semenii lor, acestea sunt cu adevărat memorabile şi cu un impact intens. În Japonia te învăluie o energie bună, un sentiment de siguranţă şi respect, pe care le recomand a se trăi şi simţi acolo pe viu. Este unic în lume“, spune Dana Azoiţei, director general al Couture Properties, agenţie imobiliară specializată în proprietăţi de lux.

Din punct de vedere culinar, sudul Franţei rămâne reprezentativ pentru cei doi soţi.

„Îmi amintesc că am oprit spontan la un restaurant, într-un sat, unde am mâncat senzaţional. La o masă distanţă de noi mânca acelaşi lucru şi un şofer de tractor, care tocmai oprise la prânz. Experienţele memorabile le poţi găsi în cele mai neaşteptate locuri, acolo unde oamenii îşi fac meseria cu pasiune, indiferent cine le calcă pragul. Aş mai adăuga şi Osteria Francescana (Italia), pentru mâncarea italiană reinterpretată şi micul dejun servit cu tacâmuri din argint, de la hotelul St. Regis (New York)“, continuă Dana Azoiţei. Mai are totuşi ceva de adăugat.

„Eu sunt dependentă de îngheţată, avem în orice anotimp. Cea mai cremoasă şi delicioasă îngheţată am mâncat-o în Castiglione della Pescaia, un orăşel la mare, din regiunea Toscana, Grosseto, un orăşel presărat cu zeci de gelaterii artizanale.“

Poarta spre Rai este în Maldive.

„Ultima destinaţie încercată a fost Kihaad Maldives, care are în opinia noastră cele mai frumoase plaje. Servicii destul de slabe comparativ cu alte experienţe personale, însă plajele şi apa îţi tăiau respiraţia.“

Drumul perfect? Coasta dintre San Francisco şi Los Angeles.

Unde să dai la peşte? În Suedia.

Locul de cazare perfect? „Un hotel-boutique, rafinat în orice detaliu - Palazzo Marziale, în Sorento şi de experimentat, măcar o dată în viaţă, hotelul Marina Bay Sands Hotel (Singa­pore), pentru un selfie în cea mai impresionantă piscină infinity din lume.“

Locul perfect de shopping?

„Mai degrabă zone din diferite oraşe. Cartierul Tribeca (New York) este plin de magazine cu designeri hip şi oraşul St. Paul de Vence (Franţa), un orăşel medieval doldora de mici galerii de artă, magazine cu bijuterii hand made, fotografii, haine vintage.“

Ceva mai inspiraţi?

100% da.

 

Cu gândul la Ritz

Georgiana Palaz deţine franciza Lancel de patru ani în România şi tot ea a adus în România, în 2010, brandul de lux Gerard Darel. Promotoare a rafinamentului francez din modă, este iremediabil îndrăgostită de frumuseţile Hexagonului ca şi călător.

„Cel mai frumos loc în care am făcut sport a fost Coasta de Azur, în iulie şi august, la orele 8-9 dimineaţa. Briza mării este fantastică. Dacă e să mă gândesc la un loc ideal de făcut sport în Bucureşti, acela ar fi Stejarii“, spune Georgiana Palaz. Admite totuşi că cea mai frumoasă plajă pe care a fost este cea din Maldive, acolo unde temperatura din apă este similară cu cea de afară, aşa că practic poţi petrece ore în şir plutind în azurul lichid.

„Ador baghetele de susan cu îngheţată de cocos. Îmi place să le mănânc oriunde, dar în special la orice Buddha Bar din lume. Cel mai spectaculos hotel în care am stat este Ritzul din Paris. L-am adorat înainte să se renoveze şi de-abia aştept să-l vizitez. Este o experienţă fără egal!“, mai spune Georgiana Palaz.

 

 

Restaurantul de lângă apa turcoaz

Alina Dascălu este proprietara francizei Roche Bobois România, grupul francez, unul dintre cei mai importanţi jucători din zona mobilierului premium, venind în final pe plan local anul trecut. Pasionată de Brâncuşi şi de piesele Cartier, Alina Dascălu are şi câteva recomandări de vacanţă la fel de rafinate ca brandul pe care îl reprezintă.

„Dacă e să ne gândim la un loc mai degrabă destinat adulţilor, atunci eu recomand Sardinia, cu ale sale hoteluri exclusiviste, unde răsfăţul începe din centrele SPA, continuă cu cinele în restaurante unde găsim unii dintre cei mai pricepuţi bucătari şi se termină în apele de smarald ce înconjoară insula. Un loc aparte în sufletul meu îl ocupă Insulele Baleare. Nimic nu se compară cu Insula Formentera văzută de pe barcă. Pentru un prânz cu picioarele în nisipul cald şi având în faţa ochilor numai întinderi de ape turcoaz, recomand restaurantul Juan Y Andrea. Îţi va fi foarte greu să alegi între specialităţile de peşte şi fructe de mare sau o paella tradiţională.“

 

 

Cel mai frumos golf

Andreea Micu se ocupă alături de familia ei de avocatură, dar dincolo de dependenţa faţă de procese câştigate, mai are o pasiune la fel de nobilă: vinul. Avincis a devenit azi unul dintre cele mai cunoscute branduri de vin, aceasta fiind de fapt mândria Cristianei şi a lui Valeriu Stoica şi desigur a fiicei lor, Andreea Micu.

Şi pentru că vinul este o băutură socială, nici lui nu-i place să stea singur, aşa că Andreea Micu vă recomandă unde puteţi mânca cea mai bună paella sau o salată de creveţi indecent de gustoasă. 

„Pentru noi, cele mai savuroase mâncăruri sunt cele fără pretenţii, preparatele locale care reprezintă o anumită regiune: anghila crudă cu ceapă de la mini-vanurile din Amsterdam, paella preparată în stradă de locuitorii orăşelelor spaniole, salata de creveţi cu sos de usturoi şi ulei de măsline din curtea unui localnic al insulei Mahe, în Seychelles“, spune Andreea Micu.

Călătoreşte mult, aşa că dacă sunteţi în căutarea golfului perfect, Alina Micu spune că este unul chiar aproape de plaja Kukunaris din Skyathos, în Grecia, la care se poate ajunge doar mergând pe marginea unor stânci lovite de valuri. „Şi plaja La Mala, de la Cap d'Ail, pe Coasta de Azur“, completează Alina Micu lista de locuri ideale de făcut plajă.

Dacă sunteţi în căutarea unui traseu montan, moştenitoarea Avincis recomandă Jepii Mici şi Jepii Mari, iar dacă aveţi cheile de la un iaht atunci aventuraţi-vă pe traseul următoarelor insule greceşti: Hydra, Poros, Aegina, Spetses.

Totuşi dacă ar fi să aleagă o insulă, aceasta ar fi Zakynthos din Grecia. Şi Praslin şi Silhouette din Seychelles. Poate doar o insulă din miile existente este o opţiune prea complicată. „Hotelul Kaya din Les Menuires, Trois Vallees, Franţa, pentru că pârtiile de schi sunt chiar la geam. Dacă vrei, ai putea sări cu schiurile în picioare direct de pe balcon! Relais dei Magi, Italia, este o oază de linişte în Umbria, în mijlocul viilor“, recomandă Andreea Micu câteva locuri de cazare. Iar pentru shopping nimic nu este mai potrivit „decât străduţele pline cu produse artizanale din satele sau orăşelele din Franţa şi Italia, precum Eze Village, Saint-Paul de Vence, Spello, Spoletto etc.“