Travel

Un orăşel italian de vacanţă se răzvrăteşte împotriva oligarhilor ruşi

12 iul 2010 53 afişări
Din aceeaşi categorie
Un orăşel italian de vacanţă se răzvrăteşte împotriva oligarhilor ruşi

Unul dintre cele mai bine cotate şi mai discrete resorturi din Toscana se revoltă împotriva turiştilor bogaţi. Forte dei Marmi este cunoscut ca fiind unul dintre locurile în care îşi petrec vacanţa producători de film, scriitori sau actori celebri. Dar oficialităţile locale încearcă să schimbe legislaţia actuală, deoarece locuitorii oraşului riscă să fie "goniţi" de preţurile exorbitante ale caselor, datorate "invaziei" milionarilor ruşi.

Primarul oraşului, Umberto Buratti, rezervă terenuri lângă vilele de lux cu vedere la mare pentru case noi care vor putea fi vândute numai băştinaşilor, celor născuţi în acest oraş sau rezidenţilor de lungă durată. Şi alte resorturi din Italia privesc cu interes "experimentul" celor din Forte dei Marmi pentru a-i urma în acest demers.
Deşi criza se pare că i-a lovit chiar şi pe oligarhii ruşi, agenţii imobiliari din Italia aşteaptă şi în această vară numai puţin de 500 de familii din Rusia care îşi permit să plătească mai bine de 100.000 de euro pentru a închiria vile pentru vacanţa de vară, 1000 de euro doar ca să rezerve o masă VIP în clubul Twiga şi care cheltuiesc până la 15.000 de euro într-o seară.