Travel

Raluca Banciu: Între Grădina Icoanei, Cinque Terre şi Barceloneta

26 aug 2010 237 afişări de Anca Negoita
Din aceeaşi categorie
 raluca banciu: Între Grădina Icoanei, Cinque Terre şi Barceloneta

Pentru Raluca Banciu, director general Alliance International, compania care deţine franciza Paul&Shark în România, weekend-urile sunt mereu pline, fie că este vorba despre plimbări prin zonele cu case vechi din Bucureşti sau despre concertul U2 de la Barcelona.

O zi obişnuită din viaţa mea începe dimineaţa la 8.30 cu o ceaşcă de ca­fea şi un bol cu cereale. Apoi pe-trec minimum ju­mă­­ta­te de oră citind presa pe internet. Urmează rapoartele zilnice de vânzări şi analize, programarea întâlnirilor pentru ziua în curs şi vizita zilnică la magazin. Seara se încheie la un restaurant cu prietenii sau familia.

De obicei, weekendul începe vineri după-amiază. În cazul în care nu avem ceva stabilit dinainte, primul lucru pe care îl fac este să mă întâlnesc cu soţul meu în oraş şi să analizăm opţiunile pe care le avem pentru cele două zile libere care urmează. După câteva telefoane ia contur programul şi începem deja să-l punem în aplicare. Foarte rar se întâmplă să mergem direct acasă şi să rămânem acolo, dar atunci când se întâmplă este exact lucrul pe care ni-l dorim.

Călătorim foarte des prin ţară - cam o da­tă pe lună - şi, în funcţie de sezon, sau de spor­turile de care avem poftă (înot, schi, dru­meţii pe munte), alegem marea sau mun­­tele. Aşadar, dacă nu evadăm la Pre­deal mergem la Timişoara, la mare sau în cine ştie ce loc retras, departe de agitaţia oraşului.

Dacă rămânem în Bucureşti, duminica este ziua de petrecut în familie - ne adunăm cu toţii în casa bunicii mele şi gustăm din bunătăţile gătite cu multă dragoste şi ingrediente naturale din curte. Sau mă întâlnesc numai cu mama şi sora mea şi povestim cu patos şi mult umor cele întâmplate în săptămâna ce-a trecut.

Mergem destul de des să jucăm tenis pentru că ideal este să petrecem cât mai mult timp în aer liber şi să facem mişcare. Mişcare poate însemna, uneori, şi o plimbare pe jos prin zonele cu case vechi ale oraşului, admirând arhitecturi şi spaţii. Îmi place zona Kiseleff, cu vilele de patri­mo­niu, zona Dacia cu reşedinţele am­ba­sadelor, liniştea din Grădina Icoanei şi par­cul Ioanid. Apropo de reşedinţele am­ba­sadelor, mi-a rămas în minte sediul Am­basadei Danemarcei, pe la Izvorul Rece (Rosetti), o casă imensă în stil brân­co­venesc, aşezată exact în mijlocul unei grădini cu verdeaţă.

Dar mă relaxez foarte mult şi stând acasă, citind o carte şi savurând un pahar de vin roşu (citesc orice de la cărţi de psihologie până la aventuri poliţiste). Sau vizionând un film la cinema sau o piesă la teatru. Dragostea pentru teatru am moştenit-o de la mama mea care este un fan al marilor actori, aşa că întotdeauna facem trupa de familie şi mergem la teatru duminică seara. Ultimele piese pe care le-am văzut au fost "Egoistul" în regia maestrului Radu Beligan şi "Livada de vişini" de Cehov.

Îmi place muzica şi o ascult tot timpul, acasă sau în maşină. Genurile variază de la muzică simfonică sau jazz la rock şi pop. Plus că este antidotul perfect pentru nervii din trafic, asa că întotdeauna am în maşină CD-uri cu artiştii sau melodiile preferate (Snow Patrol, Mika, Aretha Franklin sau Take That) pe care le ascult în funcţie de starea de spirit.

Merg şi la concerte. De fiecare dată mă încarcă cu energie. Nici acum nu pot să uit concertul U2 de la Barcelona de anul trecut - Bono a fost incredibil, scena im­presionantă şi orga­nizarea impecabilă. Iar la Bucuresti l-am văzut recent pe Eros Ramazzotti. O dată la două luni evadez din ţară împreună cu soţul meu. Cea mai recentă escapadă a fost în Italia la Cinque Terre, patrimoniu UNESCO şi unul dintre cele mai frumoase locuri din lume, unde ne-am relaxat, ne-am plimbat pe Via dell'Amore, ne-am delectat cu peşte şi fructe de mare şi am făcut plajă pe stânci izolate. Totuşi, până acum, destinaţia noastră favorită este Barcelona. Acolo mă simt ca acasă pentru că mă leagă multe poveşti frumoase. Îmi aminteşte de fiecare dată de anul de studiu din Spania, cu multe petreceri, prieteni şi focuri de tabără pe plajă. Avem deja locurile noastre preferate pe care le vizităm de ficare dată şi nu ratăm o cină la restaurantul japonez din zona Barceloneta."