Travel

„O călătorie“

19 aug 2011 44 afişări
Din aceeaşi categorie
„O călătorie“

Volumul este o relatare di­­rectă, semnată de Tony Blair, a perioadei pe ca­re a pe­trecut-o la con­du­cerea gu­vernului şi a eve­ni­men­telor ce au urmat.

Blair vor­beşte pentru prima dată des­pre rolul său în modelarea isto­riei noastre re­cen­te, începând cu mo­mentul ul­te­rior dispariţiei Prin­ţesei Diana şi pâ­nă la de­clan­şarea răz­boiului împo­triva tero­rismului. Ne sunt dezvăluite deciziile necesare pe care a fost nevoit să le ia pentru reinventarea partidului din care făcea parte, relaţiile pe care le-a avut cu unii colegi precum Gordon Brown şi Peter Man­del­son, negocierile exte­nuante pentru obţinerea păcii în Irlanda de Nord, bătă­liile pur­tate pen­tru edu­caţie şi să­nă­tate, im­ple­men­tarea ce­lor mai ample refor­me ale ser­viciilor publice din 1945 încoace şi rapor­turile sale cu lideri interna­ţio­nali, de la Man­dela până la Clinton, Putin şi Bush. În plus, este analizată şi credinţa în ne­cesi­tatea morală a intervenţiei care a condus la deciziile de a intra în război în Kosovo, Sierra Leone, Afganistan şi, în cel mai controversat conflict, cel din Irak. Este o carte despre natură şi rolul puterii politice.

Tony Blair prezintă suişurile şi coborâşurile carierei sale pentru a ne ajuta să întelegem omul, politicianul şi omul de stat. Sunt explorate pro­vocările actului de leadership şi ni se explică de ce a ghidat opinia publică spre susţinerea ideilor în care el însuşi a crezut.

De asemenea, priveşte mai departe spre relaţiile de putere şi economiile emergente, spre rolul în schimbare al Marii Britanii, abordând problemele vitale şi com­plexităţile lumii noastre globale.

O carte pe care o poate citi cu folos oricine, dar mai ales oamenii politici.


www.zf.ro/ziarul-de-duminica