Travel

Nu departe de Braşov, Cuibul de lemn spune o poveste despre echilibrul cu natura şi este o combinaţie armonioasă de ospitalitate veche şi facilităţi moderne

18 nov 2020 947 afişări de Alina-Elena Vasiliu
Din aceeaşi categorie

Nu departe de Braşov, răsărit parcă la întâmplare în miezul unei oaze de verde şi de lumină, Cuibul de lemn spune o poveste despre echilibrul cu natura. De la nume până la şedere, proiectul duce cu gândul la căldura unui culcuş ferit de lumea dezlănţuită, un hotel de tip retreat unde graba se transformă în tihnă, iar papanaşii te duc cu un pas mai aproape de paradis.

Cuibul de Lemn şi-a făcut loc pe scena opţiunilor de cazare din România la sfârşitul anului trecut, mai exact în decembrie. O întâmplare fericită a făcut ca proprietarul, Marius Rusu, om de afaceri din Bucureşti, să descopere împrejurimile şi să valorifice tot ce e mai bun din ele.

„Construcţia s-a întins pe o durată de mai bine de şapte ani, fiecare bucată de sită fiind aplicată manual. Conceptul a fost gândit să sugereze căldură şi siguranţă, protecţie şi intimitate. Locul e unic prin amplasarea într-o zonă mai ferită şi relativ necunoscută din punct de vedere turistic, pe Valea Glăjeriei din Râşnov, dar totodată aflată în proximitatea obiectivelor turistice din apropiere, precum Cetatea Râşnov, Dino Parcul, Castelul Bran sau Poiana Braşov“, spune Eduard Dudu, managerul Cuibului de Lemn.

Casa-cuib este o combinaţie armonioasă de ospitalitate veche şi facilităţi moderne. Privit de sus, Cuibul pare că te priveşte cu ochi suspicioşi, care se înmulţesc în funcţie de unghiul din care te uiţi. Ideea unei astfel de abordări îi aparţine arhitectului Mihai Nuţă, artizan cu o experienţă de peste două decenii în arhitectura de lemn şi a învelitorilor din şindrilă, detalii care se regăsesc din plin în Cuibul de la Râşnov.

„Am deschis în decembrie 2019, astfel că am funcţionat destul de puţin până acum, dar feedbackul este pozitiv. Camerele sunt moderne, spaţioase, cu toate facilităţile. Vrem să creştem natural, prin reco­mandări“, mai spune Eduard Dudu.

Cuibul de lemn este un remediu în sine pentru (supra)dozele de stres, pentru agitaţie şi zarvă, însă pentru cei care vor să pluseze şi să ducă relaxarea la următorul nivel, locul oferă alternative şi în împrejurimi. Un teren de fotbal cu nocturnă, tubing pe iarbă în sezonul cald, pârtie pentru săniuţă în sezonul rece şi cu zăpadă, ATV-uri, biciclete, mese de tenis sunt doar câteva dintre opţiunile care fac deconectarea mai eficientă. Destinaţiile de explorat într-o zi completează şi ele oferta.

Toate facilităţile, de la cazare la mâncare ruptă din rai şi la opţiuni de distracţie, la pachet cu pandemia care a restrâns pentru mulţi graniţele de vacanţă anul acesta la cele ale României, au făcut ca proprietarii Cuibului de Lemn de la Râşnov să înregistreze rezervare după rezervare imediat după ridicarea stării de urgenţă. Astfel, de la 1 iunie, proiectul hotelier nu a avut nicio zi fără turişti, iar gradul de ocupare a fost de 85% peste vară.

„Până acum, investiţiile pe care le-am făcut au fost de peste trei milioane de euro. Avem în proiect extinderea cu încă 30 de camere, cu o piscină exterioară şi cu un centru spa.“

Cuibul de Lemn ar urma să treacă prin toate aceste transformări în decurs de unu-doi ani de acum încolo. Momentan, capacitatea maximă a locului este de 60 de persoane, doar spaţiile de cazare putând acomoda 18 oameni. O cameră dublă sau duplex, de la 24 la 49 de metri pătraţi, cu mic-dejun inclus şi acces la spa, costă 390 de lei. Deconectarea este însă de nepreţuit.