Travel

Nicio zi fără eBook Reader. Fără ce gadgeturi nu poate trăi directorul Asbis România

26 iul 2011 977 afişări de Negoita Anca Maria
Din aceeaşi categorie

"Gadgeturile care sunt în permanenţă lângă mine sunt tableta Prestigio MultiPad, un telefon iPhone 4 şi un laptop Macbook Air", spune Monica Aluaş, director general Asbis România.

"Mă privesc mai degrabă ca pe un utilizator de astfel de dispozitive electronice şi nu neapărat ca pe un pasionat de gadgeturi. Primul telefon a fost un Sony Ericsson. De-a lungul anilor am schimbat mai multe branduri până m-am oprit la iPhone-ul pe care îl am acum.

Nu există o poveste în spatele gadgeturilor pe care le folosesc. Având în vedere că lucrez în această industrie, îmi place să observ evoluţia dispozitivelor, sunt curioasă să văd ce noi trăsături, aplicaţii, servicii apar pe piaţă", consideră Monica Aluaş.

Gadgeturi indispensabile

Fiecare dintre cele trei gadgeturi de care am vorbit mai sus îmi sunt indispensabile. Telefonul mobil, ca fiecărei persoane de altfel, laptopul pe care lucrez la birou şi tableta care mă ajută de fiecare dată când sunt pe drum. Telefonul nu face faţă tuturor documentelor, fişierelor pe care trebuie să le vizualizez sau să le trimit, aşa că tableta a devenit asistentul ideal atunci când nu sunt la serviciu. Acesta este principalul avantaj al unei tablete - are tot ce iţi trebuie la un laptop, însă îţi permite o mobilitate mult mai mare. Are funcţia de GPS, eBook Reader, prognoza meteo, jocuri, iar acestea îmi sunt mai mult decât suficiente şi în vacanţă.

Mă ataşez de gadgeturile pe care le folosesc mai ales pentru că îmi facilitează accesul imediat la internet, la documente, pot să păstrez legatura cu partenerii de afaceri, cu familia. În era comunicării, îmi este imposibil să îmi imaginez cum ar fi să nu mai beneficiem de aceste dispozitive. Noile generaţii sunt foarte norocoase din acest punct de vedere, noi am crescut într-un mediu în care nu eram obisnuiţi să aflam ştirile în timp real, spre exemplu.

Dacă ar fi să folosesc un singur gadget...

O amintire amuzantă? Da, este vorba despre o excursie pe care am făcut-o în Franţa. Aveam un GPS Prestigio care avea opţiunea de a evita drumurile principale şi am descoperit, datorită lui, nişte peisaje foarte frumoase. Îmi amintesc că eram foarte surprinşi de câte am fi pierdut dacă ajungeam la destinaţie pe drumul clasic sau pe autostradă.

Dacă ar trebui să folosesc un singur gadget pentru o săptămână, cu siguranţă acesta ar fi eBook Reader-ul, într-o vacanţă liniştită împreună cu familia. Aş renunţa la discuţiile la telefon, la mailurile lungi, m-aş deconecta de rutina zilnică şi aş citi toată săptămâna.

Citiţi în După Afaceri Premium de vineri care sunt gadgeturile de care sunt dependenţi oamenii de afaceri din România.