Travel

Marc Desenfans- când weekendul se măsoară în kilometri

26 nov 2010 60 afişări
Din aceeaşi categorie

De luni până vineri Marc Desenfans este CEO Unilever România şi chairman Unilever South Central Europe. Sâmbăta şi duminica însă este un maratonist pasionat de ciclism şi sailing, cu un program de viaţă foarte sănătos.

În weeekend prefer să îmi petrec timpul cu familia şi apreciez toate momentele frumoase pe care le trăim împreună. În acelaşi timp încercăm cât de mult putem să evităm rutina. Luând în considerare stilul meu de viaţă şi poziţia pe care o ocup, aş spune că reuşesc să fac asta foarte bine, atât profesional, cât şi personal. Este motivul pentru care evadez foarte des la munte pentru o zi sau două.

Cu o săptămână în urmă am profitat de prima zăpadă şi am făcut nişte căţărări pe dealul Podragu. Weekendul începe când plec de la birou vineri seara. Îmi petrec timpul în cel mai plăcut mod cu copiii, dar şi admirând peisajele României, peisaje pentru care conduc ore bune în natură. Îmi plac activităţile în aer liber. De aceea mă bucur deopotrivă de viaţa culturală bucureşteană şi de locurile noi în care pot face ciclism, noi circuite. Câteodată, când îţi asumi o poziţie de leadership ai tendinţa să uiţi de echilibrul în viaţă. Mi-am dat seama destul de repede însă că ai nevoie de o condiţie fizică deosebită dacă vrei să ai rezultate în afaceri. Acesta este probabil motivul pentru care acum fac mai mult sport decât făceam la începutul carierei mele. Eu reuşesc să stabilesc un echilibru între viaţa personală şi cea profesională trezindu-mă în fiecare dimineaţă la ora 6 şi făcând cel puţin o oră de sport înainte de a pleca spre birou. Înainte de asta iau un mic dejun uşor şi sănătos care este compus dintr-un suc de fructe sau un ceai fierbinte, alături de o felie de pâine integrală unsă cu margarină Becel şi brânză degresată; adaug uneori şi câteva alune.

Pentru mine mişcarea este modul în care mă relaxez cel mai bine şi care mă ţine în formă. Alerg în fiecare dimineaţă şi seară cel puţin jumătate de oră. Alerg deja de 30 de ani, însă la început nu m-am gândit nicio clipă că aş vrea să particip la vreo competiţie. Totul a început de la dorinţa mea de a duce un stil de viaţă sănătos. De aceea pentru început mi-am revizuit obiceiurile alimentare şi am ales o dietă echilibrată care se bazează pe alimente cu un conţinut de grăsimi bune. Rezultatele au devenit vizibile curând. În acelaşi timp am început să fac exerciţii fizice combinând alergarea cu mersul uşor. După o vreme s-a transformat într-un obicei. În timp am devenit mult mai rezistent şi fericit să observ că vreau să îmi măsor forţele în competiţii de profil. În fiecare an am un obiectiv personal, acela de a creşte numărul kilometrilor pe care îi alerg, pentru a stabili un nou record personal. Am de gând să fiu parte din Bucharest City Marathon în fiecare an.

Pe lângă alergare, mă relaxez citind. Într-o lume care este guvernată de comunicare şi în care informaţiile ne sunt tot timpul la îndemână, chiar este o plăcere să descoepri o mulţime de lucruri noi. Sunt tot timpul conştient de puterea informaţiei şi faptul că sunt o persoană informată îmi dă puterea să mă relaxez. Cartea mea preferată este "Make the most of your time on Earth". Mă ajută în fiecare an să mă regăsesc spiritual şi fizic. Hobby-urile mele sunt excursiile la munte şi ciclismul în România. În vacanţă fac scufundări şi sailing. Weekendurile sunt şi pentru muzică.

Îmi plac extremele, de la hard rock până la jazz sau muzică clasică. Ultimul concert la care am participat a fost Amadeus. Din păcate de cele mai multe ori concertele live se desfăşoară la ore prea târzii pentru oameni foarte matinali, ca mine. Pentru plimbări aleg maşina, dar numai pe distanţe mai lungi. În rest mersul pe jos este alegerea mea. La sfârşit de săptămână alegem plimbări lungi pe jos în parcurile din Bucureşti. Sau mergem la teatru.

Ultima piesă vizionată este "Egoistul", la Teatrul Naţional din Bucureşti. Poziţia pe care o ocup presupune călătorii foarte dese în toate colţurile lumii. În concediu cu familia aleg de obicei o destinaţie nouă. Îmi plac foarte mult locurile unde pot vedea atât marea, cât şi muntele deopotrivă. Nu agreez prea tare shoppingul, mi-ar plăcea să găsesc totul într-un singur magazin şi cumpărăturile să nu dureze mai mult de o oră. Dar asta nu se poate, aşa că aleg brandul Massimo Dutti pentru ţinutele smart casual. Pentru cravate şi costume prefer Armani, iar pentru sport mă duc la Adidas.