Travel

Köln-ul atrage milioane de turişti anual. Doar 2.000 sunt români

16 sep 2010 50 afişări
Din aceeaşi categorie
Köln-ul atrage milioane de turişti anual. Doar 2.000 sunt români

"În 2009, Köln a înregistrat un număr de 4,6 milioane de sosiri, în contextul în care unităţile de cazare au primit 2,3 milioane de turişti. Ponderea românilor în rândul acestora este încă destul de mică, astfel că, anul trecut, doar 2.000 de români au vizitat oraşul aflat în vestul Germaniei", spune Josef Sommer, managing director al Biroului de Turism din Köln.

Chiar dacă anul trecut a adus o scădere de 5% a numărului de turişti, anul acesta am înregistrat deja un avans de 4%", spune Josef Sommer, managing director al Biroului de Turism din Köln. La Köln este însă şi o comunitate de români; conform unei statistici din 2009, în oraşul german locuiesc şi lucrează peste 1.500 de români, explică şi Claudia Neumann, director de relaţii publice şi internet în cadrul Biroului de Turism.

Conexiunile aeriene între Bucureşti şi Köln nu au fost niciodată variate, dat fiind că cele mai multe companii care operează zboruri pe Germania sunt axate în special pe Frankfurt şi München (principalele hub-uri ale ţării). Vorbim în special de zboruri directe, asigurate de operatorul german Lufthansa, dar şi de TAROM sau Carpatair. Cu escale în marile capitale europene se ajunge la Köln, însă un zbor direct a fost inaugurat de Germanwings, divizia low-cost a Lufthansa, care a început operarea în România în urmă cu trei ani. Andreas Engel, director de comunicare al Germanwings, spune că " situaţia este stabilă în România" şi că anul acesta gradul de încărcare al avioanelor Germanwings a fost de 80%. Germanwings zboară acum din Bucureşti direct către Berlin, Stuttgart şi K¨öln, oraşe către care nu mai sunt alte curse directe din România. În aceste oraşe şi-a pus baze Germanwings, iar compania-mamă Lufthansa acoperă, aşadar, cele mai importante puncte din Germania prin conexiuni din aceste oraşe cu toată Europa.

Citiţi mai multe despre povestea oraşului Koln într-un reportaj disponibil pe www.businessmagazin.ro.