Travel

Epitomul luxului: Compania aeriană Emirates trimite un angajat acasă la pasageri pentru a le face check-in-ul şi a le transporta bagajele la aeroport

21 mar 2019 1754 afişări de Cristina Roşca
Din aceeaşi categorie

Într-o lume în care roboţii riscă să elimine tot mai multe locuri de muncă, există şi reversul medaliei: compania aeriană Emirates trimite acasă un om care să-i ajute pe pasageri la check-in, să le cântărească bagajul şi mai apoi să le transporte valizele la aeroport în maşini dedicate.

În ultimii ani, marile companii aeriene precum Delta sau Lufthansa au eliminat elementul uman din ecuaţia de check-in, procesul fiind acum complet automat. Astfel, boarding-pass-ul este primit prin sms, email sau direct în aplicaţia companei aeriene, scrie publicaţia Conde Nast Traveler. Există în unele aeroporturi chiar şi ghişee automate unde poate fi scanat paşaportul pentru a fi identificată rezervarea.

La polul opus, operatorul aerian Emirates, cu sediul în Dubai, a decis să parieze pe factorul uman şi să lanseze conceptul de „home check-in” („check-in la domiciliu”).
„Poţi face acum check in din confortul casei tale. Vom trimite pe cineva oriunde în Dubai pentru a te ajuta să faci check-in-ul şi pentru a-ţi printa boarding pass-ul. Aceeaşi persoană îţi va cântări bagajul şi îl va livra direct la aeroport. Totul cu 48 până la 12 ore înainte de zbor. Astfel, când eşti gata de plecare trebuie doar să îţi iei paşaportul şi să ieşi pe uşă”, aşa sună descrierea serviciului pe site-ul Emirates.

Compania, care se poziţionează pe segmentul de cinci stele, duce astfel luxul călătoriei la alt nivel. Serviciul a fost lansat în urmă cu circa un an şi este disponibil doar pentru zborurile cu plecare din aeroportul din Dubai. Costul acestui serviciu este de 250 de aed (285 de lei) pentru până la şapte valise. Pentru fiecare bagaj extra costul este de 25 de aed.

Compania aeriană Emirates nu are zboruri directe din sau către România, pe ruta Bucureşti-Dubai operând zboruri Fly Dubai. Operatorul low-cost este partenerul Emirates.