Travel

E duminică şi e soare, aşa că o sesiune la schi sus în munţi sună tare bine, iar după, pentru a ne pregăti de o săptămână de muncă merge tocmai bine un masaj sau o vizită la spa. Ce recomandă specialiştii?

01 mar 2020 617 afişări de Mădălina Dediu Panaete
Din aceeaşi categorie

Bătrâna iarnă se lasă încă aşteptată, cel puţin în Bucureşti, dar mulţi şi-au luat inima în dinţi şi schiurile în portbagaje şi au plecat spre locuri unde culmile munţilor au fost invadate de milioane de fulgi albi de zăpadă. Aşa că au început să apară febra musculară şi pielea uscată de la frig. Remediul? O zi binemeritată la spa care transformă frigul în doar o amintire.

Nimic nu este mai intens în sezonul de iarnă decât o sesiune binemeritată de schi, aşa că după un weekend în care faci slalom pe cea mai rapidă pârtie sau pur şi simplu îţi faci debutul cu o primă lecţie în care înveţi să cazi „în glorie“, patul din dormitor şi un ceai cald nu mai sunt suficiente pentru a repune muşchii la locul lor. Trebuie să mergi pe mâinile specialiştilor şi să-ţi acorzi o pauză la spa. Poţi începe cu o binemeritată „şedinţă“ în jacuzzi.

„Poţi opta pentru o sesiune revigorantă în jacuzzi, unde temperatura de 35 de grade şi presiunea apei vor acţiona benefic asupra corpului epuizat după efortul de pe pârtie. După această sesiune, recomandăm o vizită la sauna finlandeză (90 de grade), ce va determina corpul să se destindă şi să se detensioneze mai mult decât la primul procedeu“, spun reprezentanţii spa-ului BELAQVA Spa& Wellness din cadrul hotelui Kronwell din Braşov, unul dintre cele mai importante puncte turistice din ţară.

Poiana Braşov, situată foarte aproape de Braşov, devine, alături de staţiunile de pe Valea Prahovei, „kilometrul zero“ al pasionaţilor de schi în fiecare iarnă. Mergând mai departe pe şirul opţiunilor nelimitate de la spa, reprezentanţii BELAQVA Spa&Wellness recomandă duşul emoţional, care alternează apa caldă şi apa rece şi care reechilibrează atât temperatura corpului, cât şi spiritul.

„Baia de aburi (45 de grade) va fi cea care va pregăti trupul pentru tratament, deschizând porii, va înmuia pielea asprită de frig şi va reda elasticitatea muşchilor şi pielii“. Ce-i drept, fără să vrem şi oricât ne-am pregăti, chiar şi după o plimbare scurtă prin parc frigul ne pune la încercare pielea, dar şi muşchii. Astfel, nu-i de mirare că nu-i de ajuns să ne relaxăm pe canapea dacă ne-am luptat zile întregi cu gerul şi cu denivelările de pe pârtie.

Cornel Posea, managerul hotelului Castelnor din staţiunea Păltiniş (judeţul Sibiu), care dispune şi de un centru wellness şi spa,  recomandă după schi masaj cu săculeţe de sare, masaj cu pietre vulcanice calde, iar pentru a reda strălucirea pielii scrub-ul.

„Masajul detensionează musculatura, încălzeşte zonele şi le relaxează. Scrub-ul cu sare în sauna umedă curăţă epiderma şi deschide porii, iar pielea se hidratează în acelaşi timp. Scrub-ul cu cremă corporală închide porii şi hidratează pielea. Toate acestea (sunt necesare - n.red.) pentru a reda echilibrul corpului după o zi activă la schi şi în frig mai ales că astfel de proceduri relaxează întreaga musculatură şi conferă o stare de bine“, mai spune Cornel Posea, care conduce un hotel cu 28 de camere. Staţiunea Păltiniş nu este la fel de aglomerată ca Poiana Braşov sau Sinaia de exemplu, dar oferă posibilităţi similare pentru iubitorii de iarnă şi de schi. Astfel, Păltiniş dar şi Straja (jud. Hunedoara) sunt opţiuni reale pentru cei care vor să schieze în zone mai puţin aglomerate, iar apoi să se relaxeze binemeritat cu un pahar de vin fiert şi o cină bună.

Tot în sfera relaxării, însă revenind la procedurile după o zi intensă la schi, şi reprezentanţii BELAQVA Spa& Wellness recomandă masajul cu pietre calde, care îmbunătăţeşte circulaţia sanguină, elimină stresul şi ajută la un somn odihnitor. Însă, opţiunile nu se opresc aici.

„Pentru detensionare musculară, propunem masajul «Recharge your body», masaj terapeutic ce îmbină tehnici simple de încălzire cu presiune adaptabilă în funcţie de ţesutul şi nevoile oaspetelui. Se folosesc uleiuri care susţin hidratarea pielii supuse asprimii frigului. Piperul negru, rozmarinul şi ghimbirul, plante prezente în produsele folosite în timpul terapiei, vor stimula circulaţia sangui­nă şi vor încălzi corpul. Lavanda va avea de asemenea un rol benefic, antiimflamator şi analgezic“, mai spun reprezentanţii BELAQVA Spa& Wellness din cadrul hotelului Kronwell din Braşov.

Iar dacă sunteţi fan bere, chiar dacă pe pârtie este sezonul băuturilor calde, reprezentanţii spa-ului din cadrul hotelului Teleferic din Poiana Braşov recomandă baia în licoarea din apă, hamei şi orz. Aceasta stimulează metabolismul, ajută pielea să devină mai fermă şi inspiră fericire. Exact ca un pahar de bere băut într-o zi călduroasă de vară! „Nu, nu e o greşeală! Îmbăierea în malţ şi hamei, o băutură a cărei istorie merge înapoi până în Evul Mediu, face inima domnilor să bată mai repede şi le încântă la fel de mult pe doamne.“ Adaosurile de ulei de macadamia şi calendulă potenţează efectele acestei terapii. Ingredientele preţioase se introduc într-un săculeţ de iută şi se dizolvă în lichidul din cadă. „Săculeţul foloseşte şi pentru exfolierea pielii. Un masaj lung după o baie în bere e cea mai bună alegere“, spun reprezentanţii Teleferic, hotel care dispune de 127 de camere. Iar dacă vreţi terapii care „iau durerea cu mâna“, specialiştii spa-ului Teleferic recomandă cataplasme cu argilă galbenă care ameliorează inflamaţiile, vânătăile, dar şi durerile musculare. De asemenea, cataplasmele cu nămol de turbă sunt recomandate pentru dureri articulare, dureri musculare sau extremităţi reci. Toate acestea, pentru a vă reface după sesiunea de schi.

Iar dacă ne întoarcem în zona băuturilor, de data aceasta nonalcoolice, pentru a hidrata pielea specialiştii BELAQVA Spa& Wellness recomandă un tratament corporal, „Time for me“, care începe printr-un ritual de exfoliere cu cafea şi sare de mare prin tehnici circulare blânde menite să îndepărteze celulele lipsite de viaţă, de la suprafaţa pielii. După duşul cald de îndepărtare a ţesuturilor moarte, derma se hrăneşte folosind procedee suedeze de relaxare cu unt de shea cu arome de murumuru (o specie de palmier din zona amazoniană) şi iasomie.

Cu mirosul iasomiei în nări şi cu muşchii relaxaţi după un masaj binemeritat, te poţi întoarce în jungla urbană. Dar înainte de a te pierde printre deadline-uri şi task-uri programează-ţi următoarea vacanţă, poate tot la schi. Sezonul nu s-a terminat!