Travel

Cum vor arăta cei mai mari zgârie nori ai secolului XXI

16 apr 2011 133 afişări de Ioana Nicolescu
Din aceeaşi categorie

Cei mai mari zgârie nori din lume ai viitorului nu vor fi construiţi pe teritoriul Statelor Unite sau în lumea occidentală, ci în Orient. China, Japonia şi Emiratele Arabe vor avea cele mai înalte clădiri din lume, informează Business Insider.

Printre cele mai abiţioase proiecte arhitecturale se află piramida de zgârie nori din Golful Tokyo sau turnul Al Jaber din Kuwait care va avea aproape 2.000 de metri înălţime. Zgârie norii secolului XXI vor fi adevărate oraşe parcă desprinse din science fiction cu zeci şi sute de mii de locuitori.

BURJ KHALIFA (terminat)

Acest zgârie nori are 828 de metri înălţime, 160 de etaje şi este cea mai înaltă clădire din lume. Înainte de inaugurare, 4 ianuarie 2010, turnul a fost cunoscut sub numele de Burj Dubai. Proiectul a costat 1,5 miliarde de dolari.

MECCA ROYAL CLOCK TOWER HOTEL (în construcţie)

Situat la Mecca, în Arabia Saudită, hotelul face parte din complexul Abraj Al-Bait Towers. Construcţia a început în 2004 dar încă nu se ştie când va fi terminat. La 601 metri, hotelul va fi al doilea din lume ca înălţime după Burj Khalifa şi va avea cel mai mare ceas cu patru faţade. Complexul se află la doar câţiva metri distanţă de cea mai mare moschee din lume - Masjid al Haram. Citiţi mai mult despre turnurile secolului XXI pe www.gandul.info