Travel

Cum arată noul hotel Shangri- La din Tibet.

30 ian 2014 1066 afişări de Ioana Mitu
Din aceeaşi categorie

Capitala tibetană Lhasa a căpătat primul său hotel de lux de-abia în 2010 când brandul american St Regis a deschis un resort imens inspirat din arhitectura de secol 15 a lamaseriei Sera, aflată în nordul oraşului, scrie luxuo.com

Din aprilie însă, St Regis va avea un competitor pe măsură, lanţul hotelier Shangri-La, fondat în 1971 de Robert Kuok, în Hong Kong. Numele hotelului este inspirat chiar din numele unei mânăstiri fictive, din Himalaya, lângă lLasa, din nuvela Lost Horizon, scrisă în 1933 de James Hilton.

De altfel designul celor 28 de camere ale hotelului este inspirat chiar din poveştile celebrei cărţi scrise de Hilton, îmbinând confortul vestic, cu estetica şi tradiţiile locului.

Decorul surpinde prin  accente precum mici sculpturi cu lei tibetani (ce simbolizează în mitologia locului, curaj şi fericire), cufere pictate sau perne brodate cu noduri tibetane, ce reprezintă felul în care totul este interconectat.

La recepţie te întâmpină însă elemente contemporane precum o instalaţie imensă  de nori din bronz, care aminteşte oaspeţilor că se află la o altitudine de 3.650 de metri. Din acest motiv spa-ul hotelului este dotat şi cu o cameră cu oxigen, prima de acest fel din zonă, pentru a ajuta oaspeţii să se aclimatizeze.  

 Hotelul este situat în apropierea reşedinţei de iarnă a lui Dalai Lama, palatul Potala, şi la distanţă de mers pe jos de câteva dintre punctele de atracţie ale oraşului, precum palatul de vară Norbu Lingka, construit în 1755, dealul Chokpori şi Muzeul Tibet.

O seară la Shangri- La Lhasa costă în jur de 290 de euro.

Mai multe aici