Travel

Cu trenul de lux către Machu Picchu

03 feb 2013 860 afişări de Ioana Mitu
Din aceeaşi categorie

Anticul oraş incaş Machu Picchu din munţii Peru-ului este una dintre cele mai faimoase destinaţii turistice din America de Sud. Să ajungi acolo însă nu e întodeauna uşor. Pentru a ajunge la sit unii turişti merg pe jos zile întregi pe Calea Incaşilor iar alţii iau autobuzul. Pentru cei care caută confort există totuşi o alternativă high class- trenul de lux Orient Express Hiram Bingham, care pleacă din din Cuzco şi ajunge până la Machu Picchu.

Excursia de şase ore poate fi făcută în timpul zilei sau pe timp de noapte şi include mese la bord ( printre care şi un brunch haute cuisine şi o cină cu specific local), un ghid şi biletul de intrare în sanctuar. Un bilet costă 754 de dolari în plin sezon şi 737 de dolari în afara sezonului.

Trenul pleacă de obicei de la ora 9 am, din Cuzco , şase zile pe săptămână, şi trece în drum spre Machu Picchu şi prin Valea sacră a incaşilor. Astfel, pasagerii pot admira ruinele antice şi fortăreţele de-a lungul râului  Urubamba şi pot chiar înnopta în zonă.

Citeşte şi: