Travel

Comoara României: Laguna Albastră. Cum arată una dintre cele mai frumoase minuni din natură. Galerie FOTO

04 mar 2016 10095 afişări de ONE ONE
Din aceeaşi categorie

Ai chef să fugi din aglomeraţia urbană şi să te relaxezi într-o mică excursie sau chiar o vacanţă în toată regula? Îţi prezentăm un loc exotic care merită văzut, mai ales că este la noi în ţară.

Lacul Laguna Albastră, un iz de Mediterană chiar în inima României. Lacul este situat la 30 de kilometri de municipiul Cluj-Napoca.  În funcţie de lumină, apele lacului sunt albastre, turcoaz sau verzi, de aici şi numele exotic.

Lacul s-a format atât prin intermediul unor izvoare subterane, care au ieşit spre suprafaţă, cât şi prin reţinerea şiroaielor de apă provenite din precipitaţii. Locul pare parcă desprins din Paradis. Laguna Albastră se află în imediata apropiere a comunei clujene Aghireşu, înconjurată fiind de dune uriaşe de nisip.

Deşi locul este prost semnalizat şi neamenajat, poate fi accesat destul de uşor cu ajutorul GPS-ului.  La această adevărată comoară a României se poate ajunge pe două trasee: Cluj-Napoca - Baciu- Gârbău - Aghireş Fabrici sau Cluj-Napoca - Gilău - Căpuş - Gârbău - Aghireş Fabrici.

Vedeţi AICI galeria FOTO