Travel

Clădirile istorice ale Italiei se transformă în resorturi de lux

12 apr 2013 4017 afişări de Ioana Mitu
Din aceeaşi categorie

În încercarea de a scăpa de datorii Italia îşi va scoate la licitaţie castelele, fortăreţele, închisorile şi insulele părăsite, pentru a fi transformate în resorturi de lux, scrie telegraph.co.uk.

Iniţiativa este inspirată din proiectul Paradores din Spania- resorturi localizate în mânăstiri, castele şi alte clădiri istorice- şi ar putea salva Italia de datoria de 1.9 miliarde de euro.

Guvernul Italian a realizat o listă a tuturor acestor spaţii istorice abandonate din ţară (în număr de aproximativ 1000 ) şi intenţionează să le închirieze companiilor private pe o periodă de minim 50 de ani.

Printre proprietăţi se regăsesc şi închisoarea Santo Stefano de pe insula Ventotene, construită pe vremea dinastiei Bourbon, un castel din oraşul Gaeta, în sudul Romei dar şi două insule din laguna Veneţiei.

Negocieri pentru 28 dintre aceste spaţii au începit déjà iar restul vor fi făcute publice în următoarele luni.

Drept model pentru poiect vor sta alte clădiri istorice transformate în hoteluri, precum  Capo Spartivento, un far din secolul 19, aflat pe o stâncă din Sardinia şi transformat într-un hotel boutique de lux, unde cazarea pentru o noapte costă 850 de lire sterline.