Travel

Cine este Semion Moghilevici, cel mai temut mafiot din lume

23 feb 2014 1766 afişări de Descopera
Din aceeaşi categorie

De o bună bucată de vreme, organizaţiile criminale din spaţiul ex-sovietic le-au luat faţa la propriu rivalelor lor similare din alte părţi ale lumii. Entitatea infracţională de dimensiuni faraonice, formată de-a lungul timpului în aceste locuri s-a detaşat ca lider mondial în domeniu printr-o cruzime exagerată chiar pentru nişte grupări mafiote. Într-un timp foarte scurt de la căderea comunismului, celebra mafie rusă şi-a făcut apariţia pe plan mondial. Iar cel mai influent lider al majorităţii grupărilor mafiote ex-sovietice s-a dovedit a fi Semion Moghilev, un personaj real care ar face să pălească mai toate filmele şi romanele cu mafioţi.

Mafiotul interesat de studii economice
 
Cel pe care mai multe structuri poliţieneşti de mare calibru precum F.B.I.-ul l-au declarat drept „cel mai periculos mafiot din întreaga lume” a văzut lumina zilei pe data de 30 iunie 1946 în cartierul Podol din Kiev, Ucraina.
Cu toate acestea, Semion Yudkovici Moghilev pe numele său complet, nu este deloc de etnie ucraineană sau rusă. El s-a născut într-o modestă familie evreiască care nu avea legături cu mediul infracţional sau lumea interlopă. A avut grijă Semion să se remarce în această direcţie...
 
De mic a fost atras de bani, mai ales de modalităţile de a se îmbogăţi cu orice preţ, chiar dacă trăia în societatea pauper-militarizată a Ucrainei sovietice. Pentru el nu a contat. Ştia instinctiv că banii nu sunt decât un nume pentru putere şi libertatea de a face orice.
Tinereţea l-a surprins în rol de student la Ştiinţe Economice în cadrul Universităţii din Liov. Nu era deloc mulţumit. Studiile economice şi dimploma aferentă nu-i ofereau deloc accesul mult visat la îmbogăţire. Aşa că nu s-a dat deloc în lături de a frecventa grupările interlope care prosperau pe atunci în toate oraşele mari din republicile sovietice.
 
Citiţi articolul integral pe www.descopera.ro