Travel

Cazinoul “Deutsche Bank”: banca germană îşi deschide complexul de 4 mld. $ din Las Vegas

29 dec 2010 61 afişări de Alexandru Matei
Din aceeaşi categorie
Cazinoul “Deutsche Bank”: banca germană îşi deschide complexul de 4 mld. $ din Las Vegas

Deutsche Bank, cea mai mare bancă germană, va deschide cu fast cazinoul din Las Vegas pe care l-a primit drept "moştenire" ca urmare a unui credit acordat unui dezvoltator, scrie Financial Times. Complexul Cosmopolitan, care este format dintr-un casino şi un hotel cu 3.000 de camere va fi inaugurat cu un concert de revelion la care capete de afiş vor fi Coldplay şi Jay Z.

Cosmopolitan este o investiţie despre care reprezentanţii băncii germane preferă să vorbească mai puţin: un credit acordat unui dezvoltator care s-a transformat într-un pariu în valoare de 4 miliarde de dolari pe viitorul industriei jocurilor de noroc din Las Vegas. Când dezvoltatorul complexului a intrat în default în 2008, Deutsche Bank a decis sa finalizeze proiectul.

Pentru bancă, intrarea în lumea jocurilor de noroc este văzut ca un risc nedorit într-o perioadă în care capitalul ar trebui folosit în moduri mult mai eficiente.

Deschiderea cazinoului vine la numai un an după ce MGM Resorts a deschis complexul City Center în valoare de 8,5 miliarde de dolari, complex situat în vecinătatea Cosmopolitan şi într-un Las Vegas văzut de mulţi analiţti drept "punctul zero" al crizei economice americane.

Aventura Deutsche Bank în Las Vegas a început cu un credit în valoare de 60 de milioane de dolari acordat în 2004 investitorului Ian Bruce Eichner pentru a construi un cazino şi un ansamblu residenţial într-un oraş care atunci cunoştea un boom fără precedent. Până în 2008, creditele acordate de Deutsche dezvoltatorului au ajuns la 760 de milioane de dolari.

Până acum, banca germană a investit 4 miliarde de dolari în acest complex, conform declaraţiilor date autorităţilor din statul Nevada.