Travel

Călător de aventură: Cum să călătoreşti legat deasupra unui avion

24 apr 2014 158 afişări de Cristina Roşca
Din aceeaşi categorie

Câţiva oameni de afaceri români, călători cu experienţă, ne-au povestit ce pasiune îi îndeamnă să-şi facă bagajul şi ne-au recomandat lucruri de încercat, descoperite în expediţiile lor în jurul lumii. 

Alessandro Amato, acţionarul grupului Sodo Migliori ce include magazinele Cellini, Paul&Shark, Gucci precum şi alte activităţi, este un aventurier care a văzut lumea din elicopter, de pe ATV sau motocicletă de teren, dar şi de pe un avion, da, de deasupra lui, unde era legat. Tot în vacanţe face şi scufundări şi merge în safari.

 

Ce fel de călător sunteţi (de aventură, cultural, culinar etc)?

Îmi place să cred că sunt un pic din toate. Călătoresc cel mai mult în interes de muncă, însă când am timp de o vacanţă îmi place să fac cât mai multe.

Când merg în oraşele mari întotdeauna vizitez muzeele unde îmi place să admir operele de artă, fie că este vorba de picturi sau sculpturi. Sunt însă şi un turist aventurier, îmi place să fac scufundări, să merg cu ATV-ul sau cu motocicleta de teren atunci când se poate. Am făcut scufundări în Marea Roşie, în Marea Mediterană, în Caraibe, dar şi în Oceanul Atlantic, unde a fost de altfel foarte rece apa. Pe lista destinaţiilor următoare de scufundări se află insulele Galapagos.

Tot în categoria aventură pot spune că am fost recent în safari în Africa de Sud, unde am vizitat Parcul Naţional Kruger.

 

Unde anume călătoriţi?

Îmi place să merg peste tot în lume, îmi plac atât oraşele cosmopolite, cât şi natura. Dacă ar fi să aleg o singură destinaţie aş spune Borneo (Brunei), unde am ajuns mai mult din greşeală şi pentru o scurtă perioadă de timp. Mi s-a părut însă cel mai sălbatic loc din lume.

Pe lista destinaţiilor viitoare se numără Galapagos şi Antarctica. Aceasta din urmă este o destinaţie mai greu de atins, fiind necesară mai întâi o călătorie în America de Sud pentru ca de acolo să te îmbarci pe un vas cu direcţia Antarctica.

 

Cea mai frumoasă amintire…

Cred că o să aleg două amintiri, respectiv zborul cu elicopterul deasupra The Grand Canyon din SUA şi călătoria pe care am făcut-o legat deasupra unui avion de mici dimensiuni în timp ce acesta a survolat timp de cinci minute un orăşel britanic.

Amândouă sunt experienţe palpitante, unice, ce trebuie încercate o dată în viaţă. A doua oară însă nu aş mai repeta-o pe niciuna, mai ales că nu-mi mai place să zbor.

 

Recomandări de pe drum

Ca muzeu aleg mereu Muzeul Vatica­nului pentru că este extrem de variat, arta clasică greco-romană se îmbină perfect cu pictura renascentistă. Capela Sixtină, este în opinia mea, cea mai emoţionantă operă de artă din lume.

Ca restaurant aleg restaurantul hotelului Mandarin Oriental din Hong Kong pentru mâncarea indoneziană, iar pentru ceva european prefer restaurantul hotelului Waldorf Astoria Cavalieri din Roma. Acesta din urmă are trei stele Michelin şi trebuie să stai pe lista de aşteptare, însă nu are preţuri exagerate, iar mâncarea este foarte bună. Trebuie să menţionez însă că în Italia aproape la orice restaurant se mănâncă bine.

 

Cu ce vă întoarceţi din călătorii?

Atunci când aleg o destinaţie îndepărtată mereu mă întorc cu ceva care să îmi amintească de locul respectiv, de cultura respectivă. De cele mai multe ori aleg o carte sau un produs artizanal, cum este cazul sculpturilor realizate de localnici.

 

Trei lucruri pe care le purtaţi mereu în bagaj, în aceste călătorii

O să aleg patru, respectiv telefonul mobil, aparatul foto (acum un Olympus OM-D E-M5, care are avantajul că nu este greu, este compact şi are o calitate ridicată a imaginii), un cuţitaş elveţian bun la toate şi pantofi frumoşi.

Citiţi mai multe despre călătorii, în ediţia de mai a DA Premium, ce va aparea pe piata maine, 25 aprilie, împreună cu Ziarul Financiar.