Travel

Călător cultural: Cum să îţi împarţi timpul între artă, shopping şi plăcerea de a mânca bine

25 apr 2014 479 afişări de Cristina Roşca
Din aceeaşi categorie

Câţiva oameni de afaceri români, călători cu experienţă, ne-au povestit ce pasiune îi îndeamnă să-şi facă bagajul şi ne-au recomandat lucruri de încercat, descoperite în expediţiile lor în jurul lumii. 

Dorothy Constantin, unul dintre acţionarii department store-ului Victoria Gallery de pe Calea Dorobanţilor, îşi împarte timpul în vacanţe între vizitele culturale (de la muzee şi galerii de artă, la musicaluri şi operă, shopping şi explorări gastronomice).

 

Care este pasiunea pe care v-o urmaţi în călătorii?

Eu călătoresc foarte mult şi de cele mai multe ori îmbin munca şi relaxarea. Doar anul trecut am avut peste 110 zboruri efectuate.

Shopping-ul nu mai este de foarte mult timp un interes în călătoriile mele, dar intru în magazine să văd ce branduri noi au apărut, mai ales în cele iconice precum Colette, L’ecraireur, Montaigne Market şi fără excepţie sfârşesc prin a cumpara ceva.

Din punct de vedere cultural pot spune că am vizitat deja majoritatea muzeelor importante ale lumii, dar oriunde mă duc, mă interesez dacă sunt expoziţii temporare de artă modernă şi contemporană, care reprezintă o pasiune a mea şi îmi place să merg prin galeriile de artă, care uneori pot fi la fel de interesante ca şi muzeele.

De asemenea îmi place să merg la musical-uri când sunt la New York şi la Londra sau la operă când am timp la Paris. Trei ani la rând am fost la festivalul de operă Franco Zeffirelli de la Verona, este ceva total special şi chiar dacă nu eşti un amator de operă sau muzică clasică, te va cuceri pe loc. Festivalul are loc într un teatru roman, fără acustică ajutată, iar punerea în scenă a maestrului Zefirelli este desăvârşită. 

 

Unde călătoriţi?

Călătoresc foarte mult la Paris, Milano, Londra, Dubai datorită businessurilor pe care le administrez. De fiecare dată îmi place să combin munca şi distracţia, aşa că în fiecare seară ies la restaurante, baruri, nu sunt niciodată prea obosită pentru o ieşire.

Ca destinaţie de weekend îmi place Istanbulul, are o energie specială şi nenumărate opţiuni de a-ţi petrece timpul.

De asemenea, îmi place să călătoresc în America, New York, Los Angeles, mă regăsesc în ritmul alert şi competitiv  de viaţă al americanilor. Ca destinaţie exotică îmi place

St Barths în perioada sărbătorilor de iarnă, este combinaţia perfectă între peisajul caraibean şi atmosfera vividă pe care o găseşti verile în sudul Franţei, St Tropez, Monaco.

 

Cea mai frumoasă amintire

Am foarte multe, din fiecare destinaţie am câte o amintire plăcută. Acum îmi vine însă în minte prima vacanţă romantică la Paris, acum foarte mulţi ani.

 

Recomandări de pe drum

În Paris aleg hotelul Park Hyatt Vendome, iar ca restaurant merg la Hotel Costes seara şi L’avenue la prânz. Nu cred că mă voi plictisi vreodată de ele.

În Verona pot recomanda cu căldură Byblos Arts Hotel, care este practic un mic muzeu de artă contemporană deoarece în lobby-ul hotelului poţi vedea unele dintre cele mai importante opere ale lui Damien Hirst, Jeff Koons, două dintre celebrele statui de aur reprezentând-o pe Kate Moss în mărime naturală de Mark Quinn, Anish Kapoor.

În NY îmi place Meatpacking district şi ca restaurant Cipriani Downtown. Totuşi, în Monaco se află restaurantul meu preferat, Yoshi, primul restaurant japonez al lui Joel Robouchon.

 

Cu ce vă întoarceţi din călătorie?

Nu cumpăr niciodată suveniruri. Fac însă poze cu telefonul lucrurilor care mi se par inedite şi interesante şi le postez cu drag pe Instagram.

 

Trei lucruri care nu vă lipsesc niciodată din bagaj

Computerul, echipamentul de sport şi o ţinută de seară.

Citiţi mai multe în ediţia de mai a După Afaceri Premium, astăzi pe piaţă împreună cu Ziarul Financiar.