Travel

Aţi zbura într-un avion fără geamuri?

17 mar 2014 3591 afişări de Ioana Mitu
Din aceeaşi categorie

Ducând conceptul de avion supersonic un pas mai departe, o firmă de aviaţie plănuieşte să înlocuiască geamurile tradiţionale, din fuzelaj, cu display-uri electronice, scrie telegraph.co.uk

Retragerea avionului Concorde în 2003 a fost considerat un semnal al sfârşitului zborurilor supersonice, dar planurile de viitor ale firmelor de aviaţie par să spună altceva. Compania Spike Aerospace afirmă că va lansa până în 2018 un model de supersonic, Mach 1.6-1.8. Jetul privat va avea 12-18 locuri şi va zbura din Londra până în New York în mai puţin de patru ore. Recent compania a dezvăluit şi planurile revoluţionare de design ale fuzelajului, dezvăluind că avionul nu va avea geamuri, ci touchscreenuri. Constructorii spun că înlocuirea geamurilor cu panouri electronice va relaxa pasagerii şi în plus, va face nava mai uşoară, reducând astfel costurile de combustibil şi timpul parcurs până la destinaţie.

Firma Spike Aerospace este convinsă de succesul display-urilor electronice care vor afişa de la peisaje , până la filme sau platforme de lucru pentru businessmen, şi crede că acestea vor înlocui în următorii 20 de ani, geamurile tradiţionale din toate avioanele comerciale.

Citiţi mai multe aici