După Afaceri

TOP 10 motive pentru care nu vei ajunge niciodată bogat

10 apr 2014 4508 afişări
Din aceeaşi categorie

Bani să-i întorci cu lopata? Case care se învârt după soare? Avion privat? Ia-ţi gândul de la toate astea, pentru că nu vei ajunge niciodată bogat. Îţi spunem noi de ce.

Bogăţia înseamnă lucruri diferite pentru oameni diferiţi. Unii se consideră bogaţi dacă au iahturi, vilă în Caraibe, conac în Franţa şi avion privat. Pentru alţii, bogăţia înseamnă să aibă atât de mulţi bani încât să nu mai fie nevoiţi să muncească nici măcar o zi din restul vieţii lor. Sau, pentru unii dintre noi înseamnă să avem suficienţi bani pentru a nu ne face griji pentru ziua de mâine. Dar, conform experţilor, sunt câteva greşeli financiare pe care mulţi dintre noi le fac, greşeli care ne vor împiedică să devenim bogaţi chiar dacă am avea potenţial. Îţi spunem noi zece dintre acestea.

Cheltui prea mult

Dacă eşti genul care nu mai are mai nimic din salariu la nici două zile după ce i-au intrat banii pe card, nu eşti singurul. Doar că, realizezi şi tu, în felul acesta nu ai cum să ajungi vreodată bogat. Încearcă să vezi unde se duc banii tăi în fiecare lună, vezi la ce cheltuieli inutile ai putea renunţa şi fă-ţi un buget "realist", care să-ţi permită să-ţi plăteşti facturile, dar şi să pui ceva bani deoparte. Dacă ştii că nu eşti în stare de aşa ceva, fă-ţi un cont care se alimentează automat cu o sumă dorită de tine, în fiecare lună. Astfel banii vor fi retraşi de pe cardul tău înainte să ai ocazia să-i "toci".

Nu economiseşti

Evident că nu o faci - tocmai am stabilit că eşti genul care cheltuie prea mult. Începe cu economii mărunte, pe care să le faci în fiecare săptămână, iar când ai adunat ceva bani, încearcă să investeşti în ceva care va avea o valoare mai mare mai târziu. Şi nu, jocurile de noroc nu-s investiţie!

Citiţi mai multe detalii pe www.gq.ro