După Afaceri

Toamna la ţară

23 oct 2013 1610 afişări de Ioana Mitu
Din aceeaşi categorie

Chiar dacă banii se fac la oraş, toamna e mai frumoasă la sat.

Din acest motiv am ales să vorbim în această perioadă a anului  despre „country life“ fără să uităm bineînţeles, de lux.

Veţi afla din paginile ediţiei de noiembrie despre cine sunt nobilii care s-au îndrăgostit de România rustică şi au decis să investească aici în afaceri cu vin – (…) pentru un producător premium, piaţa româ­nească oferă importante oportunităţi de creştere“, spune Giancorrado Ulrich, cel care conduce afacerile marchizului Piero Antinori în România –, dar şi despre secretele aface­rilor cu tradiţie, precum Unicum şi Purcari, chiar de la cei care stau la cârma celor două companii.

În rubrica de Travel citiţi poveştile câtorva conace şi vile cu istorie, din ţară, renovate de oameni pasionaţi care-şi deschid uşile pentru a primi musafiri în căutare de refugii rustice, dar exclusiviste – „Când ne-am apucat de construit am decis să nu apelăm la oamenii din alte sate, ci am încercat să ne focusăm numai pe meşteşugarii locali. Am investit circa 600.000 de euro pentru a restaura acest sat frumos“, spune Giovanna Bassetti, care de la venirea sa din 2005 a restaurat patru case din Copşa Mare.

Răsfoiţi şi paginile pictorialului pe care l-am rea­lizat undeva în Câmpina, la stâna lui nea Luca, iar la final aflaţi cum arată Weekend-ul Perfect al Juliei Kristensen – „Îmi place să gătesc,  de Crăciun sau Paşte gătesc mese tradiţionale după reţete din oraşul meu, Riga , Lituania. Pe 24 decembrie, pe la ora 8, pun masa şi apoi organizez o loterie şi jucăm tot felul de jocuri tradiţionale lituaniene“.