Style

Zi de doliu pentru muzica rock: creatorul amplificatoarelor Marshall a murit la 88 de ani

06 apr 2012 643 afişări de Florin Badescu
Din aceeaşi categorie
 Zi de doliu pentru muzica rock: creatorul amplificatoarelor Marshall a murit la vârsta de 88 de ani

Britanicul Jim Marshall, creatorul amplificatoarelor cu acelaşi nume, utilizate de unii dintre cei mai mari chitarişti din muzica rock, denumit "The Father of Loud", a murit la vârsta de 88 de ani, au anunţat, joi, reprezentanţii companiei Marshall Amplification, citaţi de AFP.

De la Jimi Hendrix la Pete Townsend şi Curt Cobain, cei mai mari chitarişti şi basişti din muzica rock mondială s-au numărat printre admiratorii "sunetului Marshall", întruchipat timp de peste 50 de ani de Jim Marshall, care a fost decorat cu Ordinul Imperiului Britanic în anul 2003.

Toboşar la origine, Jim Marshall a fost patronul unui magazin cu profil muzical din Londra şi a început să construiască amplificatoare în garajul său. În 1962, şi-a înfiinţat propria companie - Marshall Amplification -, al cărei logo caracteristic a putut fi văzut de atunci pe cele mai renumite scene muzicale din lumea întreagă.

"Muzica rock'n'roll nu va mai fi niciodată aceeaşi fără el. Însă amplificatoarele lui vor «trăi» pentru totdeauna", a declarat Slash, fostul chitarist al trupei Guns N' Roses, într-un mesaj postat pe Twitter, care a ţinut să îi aducă astfel un ultim omagiu lui Jim Marshall.

"Odihneşte-te în pace, Jim! Eşti «vinovat» de unele dintre cele mai mari momente din istoria muzicii şi de 50% din cazurile de deficienţe auditive din rândul nostru" (al muzicienilor, n.r.), a declarat la rândul său pe Twitter basistul trupei americane Mötley Crüe.