Style

William şi Kate au primit din partea reginei Elizabeth a II-a titlul de duce şi ducesă de Cambridge

29 apr 2011 142 afişări de Badescu Ion Florin
Din aceeaşi categorie
William şi Kate au primit din partea reginei Elizabeth a II-a titlul de duce şi ducesă de Cambridge

Prinţul William şi Kate Middleton au primit din partea reginei Elizabeth a II-a titlul de duce şi ducesă de Cambridge, a anunţat, vineri, palatul Buckingham, cu doar câteva ore înainte de nunta regală, informează AFP.

William, fiul prinţului moştenitor Charles şi al regretatei prinţese Diana, al doilea în ordinea succesiunii la tronul Marii Britanii, a primit din partea bunicii sale cel mai înalt titlu din nobilimea britanică.

Prinţul William devine, totodată, conte de Strathearn şi baron de Carrickfergus, iar Kate va deveni la rândul ei contesă de Strathearn şi baroneasă de Carrickfergus, după căsătoria regală ce va avea loc vineri, în ultimele ore ale dimineţii, la catedrala Westminster din Londra.

Kate Middleton, în vârstă de 29 de ani, şi prinţul William, în vârstă de 28 de ani, al doilea în ordinea succesiunii la tronul Marii Britanii, s-au cunoscut în 2001 la universitatea scoţiană St. Andrews, dar relaţia lor, care a început în 2003, a fost întreruptă de o scurtă despărţire în anul 2007. William, fiul cel mare al prinţesei Diana, decedată în 1997, şi Kate Middleton s-au logodit în luna octombrie 2010, cu ocazia unei vacanţe private pe care au petrecut-o în Kenya.

Căsătoria lui Kate Middleton cu prinţul William - vineri, în prezenţa a aproximativ 1.900 de invitaţi - va avea loc la 30 de ani de la somptuoasa căsătorie dintre prinţul Charles şi prinţesa Diana, celebrată în 1981, la Catedrala Saint-Paul din Londra. Cuplul a divorţat în 1996, iar prinţesa Diana a murit în urma unui accident de automobil, la Paris, în 1997. Ulterior, Charles s-a căsătorit cu Camilla, o veche prietenă a sa.