Style

Din vorbă-n vorbă cu Miruna Gheordunescu, cofondatoare Global Mirex, o companie care aduce delicatese italiene în România: "Un loc de neuitat pe care l-am descoperit în călătoriile mele este Machu Picchu"

01 ian 2021 523 afişări de Cristina Roşca
Din aceeaşi categorie

Miruna Gheordunescu este fondatoare alături de soţul său a Global Mirex, companie specializată în distribuţia de produse alimentare italiene premium pentru sectorul HoReCa. În momentul izbucnirii crizei generate de pandemia de COVID-19, când sectorul HoReCa s-a închis, ea şi soţul său au fost nevoiţi să se adapteze contextului şi au deschis o nouă linie de business prin care livrează alimente italiene la domiciliu pentru persoanele fizice.

Un obiect pe care îl port întotdeauna cu mine şi care mă reprezintă este... De fapt sunt două, verigheta şi Visul Maicii Domnului, scris de mână de către adorata mea bunică. De mică am întipărită în minte imaginea părinţilor mei care nu ieşeau din casă fără verighetele lor şi o fac şi acum, după 40 de ani de căsnicie. Având cu mine aceste două obiecte, mă simt binecuvântată de două ori.

Cartea pe care o citesc acum este... „Le imprese del sistema moda“, respectiv în traducere „Companiile din domeniul modei“, de Stefania Saviolo şi Salvo Testa. Lucrez la un proiect nou, extrem de ambiţios, dar încă secret, despre care sper să vă povestesc curând.

Pasiunea mea este... familia mea. Consider că am cea mai minunată familie, pe care nu aş schimba-o pentru nimic în lume.

Destinaţia de vacanţă pe care aş recomanda-o este... Italia, Italia şi Italia. Lăsând gluma la o parte, consider că nu este suficientă o viaţă întreagă pentru a descoperi Italia. Este un teritoriu incredibil de variat şi bogat în resurse de toate tipurile, de la artă şi cultură până la natură. De altfel, nu degeaba Italia deţine peste 50% din întreg patrimoniul universal UNESCO.

O descoperire recentă din Bucureşti este... Am trecut de multe ori pe lângă bătrânii platani de pe Podul Cotroceni sau de pe Dr. Staicovici, până când să aflu că sunt monumente ale naturii. Ultima oară când am fost în Bucureşti însă, am remarcat cu plăcută surprindere noi platani atât pe cheiul Dâmboviţei, cât şi pe alte artere principale. Brusc, mi-a venit în minte imaginea Parisului şi am asociat din nou Bucureştiul (deci şi cel contemporan, nu numai cel interbelic) cu oraşul luminilor.

Ceasul pe care îl port la mână este...un cadou de la soţul meu. Dar cel mai frumos lucru este că mi-a fost oferit fără o  ocazie anume, spontan şi total neaşteptat.

Parfumul meu preferat este... Nu am unul, ci o gamă de arome, respectiv vanilie, mosc alb, caramel şi flori de portocal. Dacă, totuşi, ar fi să aleg un parfum care mă reprezintă, ar fi Love de la Killian.

Beau întotdeauna cu plăcere... ciocolată caldă cu portocală şi scorţişoară de la Arthemia, brand pe care îl distribuie firma mea din România Global Mirex.

Primul lucru pe care îl fac când ajung într-un oraş nou este... să-i studiez pe scurt originile, istoria şi poveştile!

Un artist pe care l-aş colecţiona dacă aş putea este... Ion Iancuţ, un artist complex care foloseşte atât penelul, cât şi sculptura pentru a integra istoria şi mitologia universală în realitatea cotidiană. Consider că prin creaţiile sale defineşte un stil unic în sculptura românească şi şi-a lăsat amprenta asupra artei noastre contemporane.

Sporturile pe care le practic cu plăcere... sunt schiul, tenisul şi Pilates, atunci când mă însoţeşte şi mama!

Restaurantul meu preferat este... Don Alfonso din Sorrento, unul din oraşele cele mai romantice şi fascinante din lume.

Un loc de neuitat pe care l-am descoperit în călătoriile mele este... Machu Picchu, loc mistic al enigmaticei populaţii Inca (Fiii Soarelui), loc cu identitate puternică şi energie unică. În această călătorie, am găsit inspiraţia unui nou concept de brand, absolut original, despre care vă voi povesti curând.

În frigiderul meu veţi găsi întotdeauna... borcănelele cu specialităţi mediteraneene fără conservanţi ale unui producător italian de care sunt îndrăgostită, D’Amico.

Obiectele mele preferate din garderobă sunt... pantofii cu toc cui de 12 centimetri.

Site-urile pe care le citesc cu plăcere sunt.... cele cu ştiri internaţionale. Aş putea spune că este o deformare profesională, având în vedere că am condus la Milano, pentru o lungă perioadă, o agenţie de presă internaţională.

Prima mea amintire legată de flori este... Mă gândesc la trandafirii pe care îi planta tata în curtea căsuţei noastre din Cotroceni.

Cel mai frumos buchet de flori pe care l-am dăruit a fost... buchetul de trandafiri pe care i l-am oferit tatălui meu când a împlinit 70 de ani.