Style

Din vorbă-n vorbă cu avocata Oana Livia Badea, despre lume şi viaţă şi despre cel mai recent pariu antreprenorial, galeria de modă Bitolia Gallery: „Moda este o pasiune mai veche, bunicul său a fost croitorul-şef de la Operetă"

04 feb 2020 3987 afişări de Cristina Roşca
Din aceeaşi categorie

Oana Livia Badea este de peste 20 de ani avocat de drept comercial, pornind la drum ca stagiar şi avansând treptat până când a ales să îşi fondeze propria casă de avocatură, o traiectorie firească în acest domeniu, după cum spune chiar ea.

A ales dreptul la sugestia mamei sale dat fiind că era dezorientată la finalul liceului. „Mama a fost pasionată de drept, ba chiar a cochetat cu o carieră în domeniu, deşi nu a fost să fie.“ Aşa că, la momentul când urma să dea la facultate a găsit prin casă o serie de cărţi de profil, printre care şi cea de Drept Procesual Civil. „Mi s-a părut atunci o idee bună să urmez dreptul mai ales că eu de mică am avut şi un caracter combatant. S-a dovedit o decizie bună pe care nu am regretat-o niciodată.“ Nu crede că ar fi găsit o meserie care să i se potrivească mai ceva ca o mănuşă, aşa că nu ar schimba nimic, nici măcar acum, după o perioadă atât de îndelungată. 

Totuşi, acum mai bine de un an, pentru Oana Livia Badea, care continuă să fie avocat, s-a ivit o nouă oportunitate. Mai exact, a făcut paşi în antreprenoriatul de modă, deschizând Bitolia Gallery, o galerie de modă care oferă spre închiriere sau spre vânzare rochii şi bijuterii de lux lucrate manual. Bitolia Gallery este amplasată în cartierul Dorobanţi din Capitală, pe strada ce poartă acelaşi nume - Intrarea Bitolia nr. 5.

„Moda este o pasiune mai veche, însă cred că oricărei femei îi place o pereche deosebită de pantofi. Orice femeie îşi doreşte o rochie aparte. Astfel că nu am crezut că există un punct de pornire pentru businessul acesta.“ Totuşi, făcând o introspecţie, a realizat că e posibil să fi pornit totul din copilărie dat fiind că bunicul său a fost croitorul-şef de la Operetă. Mergea împreună cu el la Operetă unde a luat contact cu decorurile, cu spectacolele, cu ţinutele. „Acesta ar putea fi considerat un T zero. Apoi, după ani în care am fondat societăţi pentru clienţi, pentru grupul de firme al familiei, a venit momentul să fondez şi Bitolia Gallery.“

Cine este însă Oana Livia Badea dincolo de muncă?

Un obiect pe care îl port întotdeauna cu mine şi care mă reprezintă este... rujul roşu-corai. Bunica mea îl folosea şi îi stătea tare bine cu el, aşa că e şi o doză de sentimentalism în cazul meu.

Cartea pe care o citesc acum este... „Avocatul Rebel“ de John Grishan, pe care am primit-o cadou de la tatăl meu.

Pasiunile mele sunt... căţeii. Avem trei acasă în Bucureşti, doi ciobăneşti de Berna şi un ciobănesc german. I-am luat de când erau mici şi acum sunt de-a dreptul nişte ursuleţi. Eu personal am avut câini încă de când aveam doi ani. Primul a fost un boxer, iar până am absolvit facultatea am avut doar exemplare ale acestei rase. Fiind copil singur la părinţi, aceşti căţei au fost sufletele mele pereche. Apoi, am primit cadou un ciobănesc de Berna şi am vrut să îi oferim o parteneră. La o săptămână după, veterinarul ne-a sunat că are un exemplar de ciobănesc german cu pedigree şi părinţi extraordinari. Nu voiam să îl luăm, dar după ce am văzut-o n-am rezistat. Am mers apoi acasă, am întrebat copiii şi s-a votat unanim da. Acum toţi avem o relaţie foarte apropiată.

Destinaţia de vacanţă pe care aş recomanda-o este... Abu Dhabi. Dacă ar fi să mai aleg una, ar fi Singapore. Ambele ilustrează evoluţia nivelului de trai de la aproape nimic la fabulos, şi totul într-un timp foarte scurt, în doar 30-40 de ani. Acestea sunt exemple care ilustrează o înflorire a civilizaţiei.

O descoperire recentă din Bucureşti este... Bitolia Gallery, locul unde m-am descoperit pe mine.

Ceasul pe care îl port la mână este... Hublot. Îmi place designul brandului, simt că mă reprezintă. Ceasu­rile au o personalitate puternică. Plus că primul ceas primit cadou de la soţul meu (omul de afaceri Nicolae Badea) a fost un Hublot.

Parfumul meu preferat este... De fapt, nu am unul, ci o gamă de arome, respectiv vanilie, mosc alb şi tuberoză. Dacă totuşi ar fi să aleg un parfum care mă reprezintă ar fi Clive Christian C.

Beau întotdeauna cu plăcere... o ceaşcă de ceai, de regulă cu arome, de vanilie, căpşuni sau iasomie. Nu sunt un mare fan al English Breakfast Tea pur.

Primul lucru pe care îl fac când ajung într-un oraş nou este... să îmi iau un ghid. De fapt îl rezerv în avans pentru că vreau să aflu de la cineva specializat cât mai multe despre un loc, într-un timp relativ scurt. Plus că, în vacanţe mergem cu familia şi căutăm să explorăm şi locuri pentru adulţi, cum ar fi muzeele, dar şi parcuri de distracţie, interesante pentru copii.

Un artist pe care l-aş colecţiona dacă aş putea este... Rudolf Schweitzer-Cumpăna, ale cărui opere le şi avem de altfel. El are un stil aparte, nimic nu este clar, în focus. Foloseşte pensula pe lat, aşa că operele lui sunt adevărate simfonii de culori.

Sporturile pe care le practic cu plăcere sunt... mersul pe jos pe tocuri de 12 cm.

Restaurantul meu preferat este... Isoletta din Bucureşti pentru mâncare. Aş alege şi Benihana pentru show-ul culinar, dincolo de preparate.

Un loc de neuitat pe care l-am descoperit în călătoriile mele este... infinity pool-ul de la Marina Bay Sands din Singapore. Am mers împreună cu copiii şi ne-am luat o cameră aici doar pentru a avea acces la piscină. Noi stăteam iniţial la alt hotel şi ne-am mutat. Ce a făcut experienţa să fie specială a fost că am şi prins o ploaie torenţială acolo, astfel că locul era gol. 

În frigiderul meu veţi găsi întotdeauna... lactate, legume şi peşte.

Obiectele mele preferate din garderobă sunt... pantofii, musai cu toc înalt. Prefer brandurile Casadei şi Le Silla. Al doilea obiect preferat sunt costumele cu pantaloni. Dat fiind că bunicul era specializat în croitoria masculină, copilăria mi-am petrecut-o în pantaloni, aşa că am ajuns să iubesc costumele cu pantaloni. Sunt un fan declarat al celor de la Moschino, a doua mea piele, dar îmi plac şi cele ce poartă brandul Alberta Ferretti.

Site-urile pe care le citesc cu plăcere sunt... cele de fashion. Dintr-o obligaţie de documentare, acestea s-au transformat într-o plăcere de zi cu zi.