Style

Vijay Krishnan, din Mumbai în Bucureşti: "Au întrebat-o pe soţia mea de ce stă cu un ţigan. A fost furioasă. Am liniştit-o: oameni buni şi răi sunt peste tot"

04 dec 2011 1549 afişări de Ioana Nicolescu
Din aceeaşi categorie
Vijay Krishnan, din Mumbai în Bucureşti: "Au întrebat-o pe soţia mea de ce stă cu un ţigan. A fost furioasă. Am liniştit-o: oameni buni şi răi sunt peste tot"

Când a venit pentru prima dată în România, acum şapte ani, a întâlnit o altă lume, care nu se aseamănă în niciun fel cu ţara în care se născuse, India. Şocul cultural a fost foarte mare, românii nu erau nici pe departe atât de prietenoşi ca indienii, iar dacă încerca să întrebe în engleză, pe cineva pe stradă, cum să ajungă la Piaţa Romană, oamenii se uitau urât la el, crezând că este ţigan. Totuşi, Vijay Krishnan, a îndrăgit România şi în special Bucureştiul, unde locuieşte împreună cu soţia sa româncă şi cu fiica lor, care încă nu a împlinit patru ani.

Vijay a cunoscut-o pe soţia lui pe internet şi, pentru s-au înţeles foarte bine, au hotărât să se întâlnească. Fiindcă era mult prea greu pentru el să obţină o viză pentru România, viitoarea lui soţie a făcut drumul până în India, unde s-au văzut pentru prima dată. Familia lui Vijay a primit-o cu braţele deschise pe româncă şi, la cea de-a doua vizită a sa în India, cei doi s-au căsătorit în Mumbai, oraşul natal al lui Vijay.

"Am venit aici pentru prima dată în august 2004 şi pot spune că este foarte dificil pentru un indian să obţină o viză pentru România... şi acum este greu. Prima dată au vrut să-mi dea o viză de o lună de zile. Soţia mea vizitase deja India de două ori, ne-am căsătorit în 2004 în Mumbai, iar ea a vorbit la Ambasada română, le-a explicat că am nevoie de viză fiindcă suntem căsătoriţi şi trebuie să vin în România să-i cunosc părinţii. Astfel, am primit până la urmă o viză de trei luni de zile. Nu a fost uşor, eram proaspăt căsătoriţi, am stat aici trei luni după care am fost nevoit să mă întorc în India. Am revenit în România în ianuarie 2005 cu a doua viză şi am rămas aici", povesteşte Vijay pentru gândul.

Vijay Krishnan este profesor de matematică la o şcoală evreiască, unde predă în limba engleză. Soţia lui l-a învăţat limba româna, pe care o vorbeşte bine, însă de teamă să nu facă greşeli nu o foloseşte decât atunci când are nevoie. În familia lui se vorbeşte engleza şi româna, dar şi dialectul indian de la el de acasă, din Mumbai. Fiica lui Vijay comunică în română cu mama ei şi în engleză cu tatăl ei. Citiţi povestea lui Vijay despre experienţele din România pe www.gandul.info.

Citeşte şi: