Style

Un loc pe care trebuie să-l vezi

17 feb 2011 62 afişări de Ioana Mitu
Din aceeaşi categorie

Este vorba despre atelierul designerului George Neagu din Strada Toamnei. Atelierul se află într-o clădire veche din 1920 şi va putea fi vizitat doar în următoarele 7 luni pentru că apoi întreaga casă va fi dărâmată şi reconstruită.

Încă de la intrare realizezi că nu este un loc comun. Uşa e acoperită cu blană, iar în hol păşeşti pe blană de leopard artificială. Intrândul mic se continuă în dreapta cu un fel de peşteră închisă, acoperită în nuanţe lila. "Aici e locul în care începe fantezia atelierului, în care îţi laşi deoparte grijile şi gândurile despre lumea exterioară", spune designerul.

Prima cameră din atelier poate fi "un palat", o lume paralelă inspirată din alt timp, din vremea reginei Maria Antoaneta. Aici găseşti lampa veche de mai mult de 100 de ani, din cristal şi cuarţ, sfeşnice din porţelan sculptate în forme de păsări şi flori, iar în dreapta un cuier ce dă impresia unui acvariu sculptat în lemn pe care designerul a agăţat, în spiritul artizanatului, doar accesorii hand made. În fiecare cameră există draperii diferite din mătase naturală, catifea, bumbac şi tafta care exprimă atmosfera camerei respective. Lângă prima încăpere este un spaţiu în care doamnele se pot schimba. "Nişa arată ca o poză veche, e de fapt ca un loc pentru pozat, clientele rareori trag draperiile aici". Tot în nişă se găsesc oglinzi din camee, perdele în valuri de culoare verde crud şi un ansamblu exotic - o lampă din piele de porc peste care designerul a aşezat o coroană din garoafe roşii de plastic.

Înainte de a vizita altă cameră trebuie să vedeţi baia şi bucătăria, care sunt ca nişte grădini interioare în care plantele au înflorit neîmblânzite de mâna omului. Din camera Mariei Antoaneta cobori două scări şi intri într-o altă încăpere exotică. Aici îţi atrag privirile lampa desenată cu păsări şi cu denumirile lor, ca într-un dicţionar explicativ, soba veche de aproape un secol, pictată artizanal, şi nu în ultimul rând piesa preferată a lui George Neagu - o fântână în miniatură care seamănă cu cea din "Marile Speranţe". Toate acestea însă te pregătesc pentru intrarea în dressing unde se găsesc adevăratele fantezii şi poveşti ţesute în rochiile realizate de designer de-a lungul timpului.