Style

Trucuri de răsfăţ cu stil: Ce arome recomandă parfumierii pentru anul care abia a început. Galerie Foto

02 feb 2017 201 afişări de Alina-Elena Vasiliu
Din aceeaşi categorie

Începutul de an e pentru poveşti noi, pentru inaugurări şi schimbări în bine. Aşa că este de la sine înţeles că anul nou trebuie să vină şi cu esenţe proaspete de purtat. După Afaceri Premium vă propune arome care să aducă un parfum de prosperitate în 2017. 

„Nebunie!“ Aşa a descris deţinătorul Casei de parfumuri Lubin, Paul Prot, sticla de parfum în formă de... elefant, în care a fost prezentat parfumul la prima sa lansare. Creaţia, realizată pentru frumoasa spioană otomană Kismet, este învăluită în mister, asemenea persoanei căreia i-a fost dedicată. Prinţesa din Est, cum a fost supranumită, a fost comparată, prin intermediul acestui parfum, cu unul dintre cele mai nobile animale, elefantul. Sticla, creată iniţial în 1921, a fost realizată din cristal, iar aromele misterioase ale parfumului au adus un omagiu acestei frumoase femei, cu personalitate rafinată. Kismet surprinde amintirea parfumului ei răvăşitor, în care aromele de bergamotă, lămâie, petitgrain şi trandafir se îmbină armonios cu cele de vanilie, pentru a da viaţă acestei legende feminine.

Produs disponibil în parfumeriile Beautik Haute Parfumerie.

Farmecul Lira Set de la Casamorati este dezvăluit de trandafirul bulgăresc şi de iasomia narcotică egipteană, ce alcătuiesc o poţiune ameţitoare a iubirii pe note de vanilie şi caramel.  Povestea se încheie misterios cu condimente orientale şi flori de rădăcină dulce, evocând vise de dragoste.

Produs disponibil în parfumeriile Elysée.

Grenadille d’Afrique de la Aedes de Venustas este o aventură prin pădurile de abanos african. Descoperi la fiecare pas un nou miros, care te convinge să te afunzi şi mai mult către inima pădurii, unde îţi va fi dezvăluită o comoară ascunsă. Ai tot ce-ţi trebuie ca să supravie­ţu­ieşti: lemn, fum, pământ, cremene, iar vanilia încălzită de acordurile de labdanum ţine loc de aşternut.

Produs disponibil în parfumeriile Elysée.

Pentru perioada care urmează după sărbătorile de iarnă, parfumeria Madison recomandă „parfumurile-pereche“, compoziţii olfactive ale căror ingrediente şi arome sunt construite în armonie, pentru a se completa una pe cealaltă. El şi Ella, de la Arquiste Parfumeur, recreează atmosfera anilor ’70 de pe plajele din Acapulco: o noapte de dans, briza sărată şi răcoritoare a oceanului, pielea sărutată cu arome dulci de şampanie, urmată de o plimbare pe plaja cu nisip auriu, sub luna argintie. Notele predominante pentru Elle sunt cele de flori de angelică, trandafir şi iasomie, nucşoară, miere, ambră vegetală, patchoului, vetiver şi acord de fum de ţigară. El, varianta masculină, conţine salvie, vetiver, neroli şi castoreum.

Noble VII Rock Rose este o interpretare modernă a parfumului de tip „fougère“ (cu arome de ferigă - n. red.), cu note proaspăt-amărui de lavandă, frunze de violetă, ierburi aromate şi uleiuri aromate de hibiscus. Pudra de cacao şi patchouli completează această compoziţie olfactivă. Noble VII Cosmos Flower este un parfum gurmand, cu accente de ierburi proaspete. Cacaoa amăruie, în combinaţie cu răşină dulce, prune coapte, osmanthus şi piper roz, oferă senzaţia unui amestec gurmand, incitant, ce te invită să-l miroşi din ce în ce mai mult.

Aceste parfumuri-pereche sunt disponibile în parfumeriile Madison.

Oud Palao de la Dyptique este una dintre noile ediţii care descriu splendoarea Orientului printr-o serie de ingrediente calde şi atent selecţionate. Oud-ul, aurul lichid al parfumeriei, este încadrat în răşini orientale şi în nuanţe florale opulente, pentru a crea un parfum atemporal. Universul vizual al lui Oud Palao este un mix subtil şi armonios dintre tablourile lui Gustav Klimt şi mozaicul specific arhitecturii marocane, fiind simbolul perfect al vieţii sclipitoare realizate din contopirea Orientului şi a culturii occidentale.

Produs disponibil în parfumeriile Beautik Haute Parfumerie.

Dacă aş putea fi un loc, mi-ar plăcea să fiu deşertul la apus. Dacă aş fi o culoare, mi-ar plăcea să fiu roşu arzător. Dacă aş fi o femeie, aş fi voluptuoasa Cleopatra. Dacă aş fi un cântec, aş şopti „I’ve got you under my skin“. Dacă aş fi un parfum, aş fi cu siguranţă... Sheiduna! Seducţie şi senzualitate: două cuvinte care descriu acest parfum, inspirat de dunele de nisip aurii ale deşertului, transformate în timpul apusului într-un roşu-portocaliu cald şi vibrant. Sheiduna reprezintă legătura perfectă dintre seducţie şi stil.

Produs disponibil în parfumeriile Elysée.

Luxury Collection de la Juliette Has a Gun reprezintă calitate, ingrediente preţioase, eleganţă şi rafinament. Creat iniţial într-o ediţie limitată de doar 999 de exemplare, Oil Fiction ia fiinţă inspirat de splendorile orientale aurii şi de nopţile arabe. O perlă care dezvăluie iluzia măreţiei, reflexii de ambră care inundă cu căldură solară, asemenea lumii antice care ne invadează şi ne captivează, un calif vrăjit de povestea Prinţesei Şeherezada. Toate acestea alcătuiesc un parfum voluptuos, un elixir regal în care notele aurii de şofran se îmbină armonios cu cele de ambră. Promisiunea naturii sălbative este dezvăluită prin şarm şi învăluită de graţie. Oil Fiction reprezintă povestea unei atingeri elegante, suave şi în acelaşi timp animalice.

Produs disponibil în parfumeriile Beautik Haute Parfumerie.