Style

Transilvania, refugiul eco al prinţului Charles

27 iun 2010 239 afişări
Din aceeaşi categorie
Transilvania, refugiul eco al prinţului Charles

Prinţul Charles, moştenitorul tronului britanic, va face o vizită în Transilvania în toamnă, pentru a-şi lua în primire cea de-a treia reşedinţă achiziţionată în zonă şi care a fost renovată şi restaurată minuţios în ultimii doi ani, scrie The Sunday Times.

Publicaţia britanică remarcă dragostea prinţului pentru această zonă îndepărtată şi izolată, unde, spre satisfacţia viitorului monarh, mare susţinător al cauzelor conservaţioniste, natura şi oamenii convieţuiesc în pace, iar arhitectura caselor a păstrat frumuseţea începutului secolului trecut.

Prinţul Charles a cumpărat o casă în Viscri, un conac lângă Sighişoara (pe care apoi l-a vândut) şi, în 2008, o altă casă de vacanţă în Valea Zălanului, care a fost reamenajată pentru a oferi tot confortul, dar în concordanţă cu principiile ecologice promovate de prinţ. Potrivit localnicilor, Charles a cumpărat casa mai ales pentru pajiştea imensă, pe care se găsesc peste 140 de specii de flori de câmp, inclusiv 6 tipuri de orhidee. Prinţul Charles este implicat şi în Fundaţia Adept, care militează pentru protecţia biodiversităţii din regiune, unde britanicii au remarcat metodele organice de agricultură.