Style

Pentru că tot este weekend, ne-am gândit să vă povestim cum îşi petrece finalul de săptămână Victor Ciupercă, CEO al Amb Holding România. Când nu citeşte, îi place să gătească sau să descopere locuri noi în România sau în Europa

13 mai 2018 940 afişări de Alina-Elena Vasiliu
Din aceeaşi categorie

Aventurier, dar şi amator de weekenduri în culcuşul de acasă, cu capul în norii din Copenhaga, dar şi cu picioarele pe pământul din Transilvania, fidel vinului, dar pradă uneori şi în faţa berii. Este profilul-robot al lui Victor Ciupercă, CEO al Amb Holding România, grup ce controlează printre altele şi Crama Liliac, o adevărată poveste aşezată în inima Transilvaniei, în zona localităţii Batoş din judeţul Mureş. Îndrăgostit de vin şi de călătorii, Victor Ciupercă face cumva ca niciun weekend să nu semene cu altul. A experimentat până acum o mulţime de lucruri „pentru prima dată“ şi gândul îi zboară la altele asemenea şi pentru weekendurile care or să vină. Până la finalul confesiunii sale, ne spune şi ce idee îi trece prin cap pentru un weekend într-adevăr inedit. Vă vând un pont: e vorba despre muzică!

Weekendul în sine este perfect... perfect bine-venit după o săptămână de lucru. Orice altă idee de perfecţiune m-ar

deprima, deoarece, prin compa­raţie, ceea ce a fost perfect ar fi, evident, perfectibil. Eu nu tind să idealizez weekendul, însă încerc să profit de el cât pot, petrecerea lui fiind 100% alegerea mea de obicei.

Adunate, weekendurile reprezintă 28% din viaţa noastră. Adică foarte mult. Asta ca să avem idee cum ne petrecem de fapt viaţa însăşi. Cel mai mult în weekend îmi place diversitatea. Să nu fac aceleaşi lucruri. Weekendul mai este, în general, şi spaţiu compensatoriu pentru ceea ce nu facem în timpul săptămânii, vizite în familie, întâlniri cu prieteni, cumpărături.

Pe lângă partea cu compensarea, weekendul este un prilej bun pentru relaxare, aşa că obligatoriu dau o tură printr-un parc. Apoi nu vreau să ratez filmele săptămânii, nu de alta, dar aş fi în dificultate la unele discuţii din săptămâna care urmează. Nu îmi plac tabieturile, ba chiar urmă­resc să fac ce nu am mai făcut sau nu am mai făcut de mult. O activitate la care nu pot renunţa este gătitul. Trebuie să experimentez ceva în fiecare weekend. Chiar dacă uneori nici pisoiul meu nu pare satisfăcut de rezultat.

În weekendurile de iarnă citesc mai mult. Şi cred că şi vinul se duce mai repede. Îmi place ca măcar o dată pe iarnă să văd marea... Orice mare. Să fie frig, să fie vânt şi plaja goală.

Vara ies în locuri largi, extinse. Nu refuz însă un city break interesant. Nordul Europei este o destinaţie excelentă, mai ales vara. Un weekend la Copenhaga de exemplu este cu siguranţă unul reuşit. Vinul nu lipseşte. Desigur, nu refuz câte o bere (asta aşa, că nu ne aude nimeni).

De altfel, de câte ori am ocazia, călătoresc. Nu sunt un turist de zone exotice, mai ales pentru că nu îmi place să mă expun la soare prea mult. Îmi place mult turismul cultural, piramidele mayaşe şi toată povestea lor fabuloasă m-au fascinat. De asemenea, sunt câteva muzee în care aş intra oricând: Hermitage, Prado, Orsay, Muzeul Pantofilor din Barcelona (doamnelor, e un must see!), colecţia de hărţi de la Domul Invalizilor... şi încă multe altele. Din România, apreciez foarte mult Delta Dunării, bisericile fortificate din Transilvania, defileul Dunării. Îmi place foarte mult Dobrogea, e atât de diferită ca relief, are atâtea imixtiuni culturale şi istorice, încât mă mir că nu e mult mai exploatată turistic.

Aşa cum nu am tabieturi, nu sunt fanatic cu vreun soi de vin. Experimentez mereu. Îmi propun să beau măcar un vin concurent pe weekend. Şi sunt bucuros să spun că am mereu experienţe plăcute.

Dar vinul nu e la fel de bun dacă nu e însoţit şi de o delectare gastronomică. Pentru vineri seara, recomand o cină uşoară, să fie somnul adânc pentru energia de weekend. Peşte, fructe de mare, salată couscous cu brânză de capră, rucola şi sos de rodii. Apoi un pahar de Chardonnay. Sâmbăta e pentru petrecere, aşa că rose-ul e la putere. Duminica se poate continua cu un prânz solid, ferm, carne de vită, sos gorgonzola, Merlot. Seara, un pahar de Fetească neagră pentru gânduri bune în vederea noii săptămâni.

Nu se întâmplă foarte des ca weekendul să mă găsească la crama Liliac, dar s-a întâmplat. Şi toate au fost weekenduri frumoase, chiar dacă am muncit.

Un lucru pe care nu-l făcusem până acum în weekend tocmai s-a întâmplat. Nu răspunsesem până acum niciunui interviu în weekend şi chiar despre weekend. Mulţumită vouă, am făcut-o şi pe asta. Altceva? Hmm... Mi-ar plăcea să cânt într-un parc, să pun o pălărie în faţa mea şi să văd câţi bani aş strânge. Din păcate acum o să-mi apară poza în revistă şi va fi mai greu.