Style

Ţinută de weekend

05 apr 2013 533 afişări de Ioana Mitu
Din aceeaşi categorie

Srdjan Kovacevic este proprietarul lanţului de magazine Alsa Boutiques care deţine printre altele Ermenegildo Zegna şi Max Mara. Pentru manager weekendul nu vine practic niciodată, doar forma de implicare în business se schimbă în funcţie de ziua săptămânii.

Cu toate astea, găseşte întotdeauna timp pentru sport, pentru o masă la un restaurant bun şi pentru o plimbare cu câinele său.

Primul lucru pe care-l fac sâmbătă dimineaţa când începe weekendul este să mă uit la programe ca să aflu despre filmele, piesele de teatru şi concertele lunii.  Dacă nu găsesc nimic care să mă inspire, atunci  încerc să văd când sunt mai liber de obligaţii ca să pot pleca într-o vacanţă scurtă.

Dacă rămân în Bucureşti, înainte de toate îmi aleg vestimentaţia de weekend (deformaţie profesională…, glumesc un pic…), iar apoi scot câinele la o plimbare mai lungă în parc şi fac sport cât mai mult. Sportul a făcut parte din viaţa mea de când am avut 7-8 ani şi este o parte importantă şi azi. Cu cât trece timpul se pare că trec şi eu de la o minge mai mare la o minge mai mică. Timp de 15-20 de ani am jucat baschet, în mare parte profesional, iar după asta 15 ani tenis. Acum mă gândesc să trec la golf. Între timp, mai merg cu bicicleta,  merg la înot, fac schi şi snowboard şi ocazional scufundări. Îmi place să mă duc de dimineaţă până după prânz  pentru câteva ore de boarding în afara pistelor „oficiale“,  în Sinaia,  de la cota 2000. Sunt acolo multe locuri simpatice pentru off slope boarding.

În afară de sport şi de plimbările în natură, îmi plac şi filmele. Primul de văzut pe listă este filmul Amour şi sper să apuc să-l văd înainte să plece din cinema. Printre filmele văzute recent este „Poziţia copilului“ pe care am avut şansa să îl văd la premieră în România. Filmul este valoros, însă aş prefera să văd o latură a României actuale care este ceva mai veselă. Cel mai mult îmi plac musical-urile, iar Les Miserables este cel mai recent musical pe care l-am văzut.

Acum citesc şi o carte despre Diana Vreeland, persoana care a lăsat cea mai mare amprentă în domeniul modei în anii ’70-’80 când a fost redactor-şef la revista Vogue şi mai târ­ziu, ca  director al secţiei de costume de la Metropolitan Mu­seom of Art din New York. Îmi place să citesc autobiografii.

Călătoresc în medie de 3-4 ori pe lună, chiar de când eram student în România în anii ’80. Atunci un profesor mi-a spus ca odată voi deveni ministrul turismului. Am râs la remarca lui, dar călătoriile au continuat, şi după 30 de ani cred că am văzut foarte multe şi aş fi potrivit pentru post. Totuşi în ultimii ani am stat întotdeauna în apropiere de România  ca să mă pot întoarce repede în caz de urgenţă. Din peisajul României îmi plac cel mai mult munţii Apuseni, iar în apro­pierea ţării,  am început să redescopăr coasta Croaţiei si in­su­lele sale, eu fiind originar din ex-Iugoslavia. Croaţia oferă într-adevăr multe şi este uşor accesibilă cu maşina din România.

Toate oraşele europene sunt un „must see“ însă neapărat, înainte de toate trebuie vizitate Berlinul şi poate Kievul.

Vara îmi place să călătoresc cât mai la nord, iar preferatele mele ar fi Islanda, Scoţia şi mai ales Norvegia - acolo găsesc natura extrem de frumoasă.

Chiar dacă sunt plecat din ţară sau dacă rămân în Bucureşti, de 20 de ani am aproximativ acelaşi ritual, mănânc cam de două ori pe zi la restaurante. În ultimii 2-3 ani s-au deschis în sfârşit multe restaurante şi aici, însă nu aş scrie despre nici unul în mod deosebit. Aş spune doar că acum este momentul ca din această cantitate de restaurante să crească şi calitatea. În primul rând mă refer la calitatea mâncării, dar şi la  serviciile oferite.

Nopţile de weekend nu prea mi le mai petrec în cluburi, însă aş vrea să ajung în clubul Modern de pe strada Eminescu. Sunt convins că în curând Bucureştiul va deveni noul Berlin la capitolul distracţie de noapte şi cluburi. Personal mi-aş dori să găsesc locuri cu muzică jazz live deschise şi la ora prânzului cum au multe oraşe din Europa, mai ales din nordul Europei.