Style

Sir Stanford Lies a Lot

05 mar 2009 24 afişări
Din aceeaşi categorie
Sir Stanford Lies a Lot

Robert Allen Stanford, proprietarul grupului financiar The Stanford Group, a carui valoare a fost estimata la 40 de miliarde de dolari, este omul aparentelor inselatoare. La prima vedere omul de afaceri texan este un finantist de succes care a dezvoltat afacerea pornita de bunicul sau in anii '30, un pasionat de cricket si posesor al titlului de Sir acordat de autoritatile din Antigua. Insa sub lupa SEC (Security and Exchange Commission) a iesit la iveala ca Stanford e responsabil pentru o frauda de 8 miliarde de dolari care paleste, e adevarat, in fata schemei Ponzi de 50 de miliarde de dolari a omului de afaceri Bernard Madoff, dar care urmeaza aproape aceleasi principii - promisiunea unor dobanzi exagerate pentru atragerea depozitelor din partea investitorilor "naivi".

Allen Stanford este, cum spun texanii, "all hat and no cattle" sau "numai gura e de el" dar de-a lungul anilor a reusit sa se "marketeze" ca un om de afaceri american de succes castigand favoruri pe langa politicieni din Antigua, dezvoltandu-si propriul paradis fiscal, sustinand atleti precum pro golfer-ul Vijay Singh si implicandu-se in promovarea jocului de cricket.
Anul trecut, Sir Allen a promovat campionatul de cricket Stanford Super Series angajand organizatia de cricket ECB (The England and Wales Cricket Board) sa joace pentru 5 ani impotriva echipei indiene, all- star The Stanford Superstars, dar a lasat ca mostenire doar numele nu si ... banii pentru sponsorizare.
De altfel, efectele secundare ale fraudei omului de afaceri nu s-au simtit doar in plan financiar, ci au lovit si in orgoliul ECB, care a suspendat orice negociere pentru sponsorizare cu acesta.