Style

Selecţie de produse pentru răsfăţ: Care sunt parfumurile care te trimit într-o vacanţă olfactivă? Galerie foto

15 aug 2016 1549 afişări de Alina-Elena Vasiliu
Din aceeaşi categorie

Mereu în goană prin lume, dintr-o ţară în alta, de pe un continent pe altul, ne dorim uneori să păstrăm câteva amintiri de lungă durată altfel decât imortalizate în fotografii, ci mai degrabă în arome. Am cutreierat Pământul şi am scos la iveală ingrediente nebănuite care fac din parfumuri adevărate bijuterii aromatice. Portocale din livezile italiene, busuioc din arhipelagul indonezian, ylang-ylang din Madagascar, chili mexican - cu ce vă delectaţi în lunile toride de anul acesta? Rămâne stabilit: vara asta luăm lumea la pas ca să-i cunoaştem aromele misterioase!

Cu arome de vanilie, pudră de cacao şi chili din Mexic, Anima Dulcis, de la Arquiste Parfumeur, este inspirat din aroma unei prăjituri pe care măicuţele de la o mănăstire din Mexic obişnuiesc s-o prepare, ingredientul secret fiind chili. Produs disponibil în parfumeriile Madison.

 

O livadă de portocali în Italia, El, Ea şi o îmbrăţişare pasională ce aminteşte de o noapte perfectă. Aşa se traduce Orangea, de la Profumum Roma. Un moment de împlinire pură, mărginit de culorile infinite ale răsăritului. Produs disponibil în parfumeriile Elysée.

 

Şofranul, devenit simbol al Indiei şi al culturii hindu, este ingredientul principal din parfumul casei Byredo, Black Saffron. Această esenţă aduce toate tradiţiile orientale la viaţă, parcă făcându-ţi cu ochiul dintr-o motocicletă elegantă. Produs disponibil în parfumeriile Madison.

 

Faimosul parfumier Francis Kurkdjian a lansat, în mai 2012, un nou parfum: Oud. Acesta este denumit simplu după lemnul copacului cu acelaşi nume, concentrându-se asupra acordurilor spectaculoase. Parfumul Maison Francis Kurkdjian Oud este bogat şi luxuriant, reprezentând o interpretare modernă a parfumurilor Arabiei antice. Produs disponibil în parfumeriile Beautik.

 

Nosy Be sau Nossi-BÈ este o insulă care s-a desprins de coasta nord-vestică a insulei Madagascar. În limba malaeziană, Nosy Be înseamnă „insulă mare“, însă aceasta este mult mai cunoscută, datorită denumirii de Nosy Manitra - „insulă parfumată“, pentru parfumurile intense care definesc aerul oriunde ai merge pe teritoriul acesteia. Plante exotice precum ylang ylang, vanilie, cafea, cacao, piper, muşcată, scorţişoară şi frangipani se găsesc din abundenţă şi constituie visul oricărui parfumier. Parfumul-tribut adus acestui ingredient preţios - ylang ylang din Nosy Be - îmbină delicat notele de lămâie, grapefruit şi cardamom, pentru a ne aminti de explozia de arome care sunt emanate de florile proaspăt culese. Ylang Ylang Nosy Be este disponibil în parfumeriile Beautik.

 

Yves Coueslant şi-a petrecut copilă­ria pe malurile golfului Tonkin din Vietnam. Mama sa iubea foarte mult parfumul bogat şi senzual al tuberozelor cumpărate din piaţa de flori. Adeseori însoţite de alte flori, precum iasomie şi ylang-ylang şi stropite cu apă, acestea erau dăruite ca ofrandă în temple. Această imagine a tuberozelor stropite a fost captată într-un parfum de către fondatorul Diptyque Do Son Collection Les Voyages. Produs disponibil în parfumeriile Beautik.

 

Parfumul iasomiei este intens, puternic şi încântător: însăşi esenţa iubirii. Iasomia este recunoscută ca fiind regina uleiurilor esenţiale, iar trandafirul - regele. Malabar este o regiune din India, recunoscută ca fiind ţinutul de origine al iasomiei. Doar un maestru parfumier cum este Jeanne Sandra cunoaşte diferenţa subtilă dintre diversele varietăţi de iasomie şi ştie cum să le combine pentru a obţine o armonie sublimă precum Rance Jasmin du Malabar. Produs disponibil în parfumeriile Beautik.

 

Montabaco este parfumul care captează spiritul Americii Latine: piele întoarsă, lemn şi frunze de tutun, într-o succesiune repetitivă şi senzuală. Produs disponibil în parfumeriile Elysée.

 

Viride, de la Orto Parisi, conţine un tip de lemn originar din Yemen, specific acelei zone şi pe care comunităţile rustice îl folosesc în construirea bărcilor. Lemnul produce o sevă care capătă o anumită vâscozitate atunci când este expusă la soare, iar mirosul este unul puternic. Viride este intens, dar liniştitor, sugerând fuziunea cu natura. Produs disponibil în parfumeriile Madison.

 

Pentru că vara avem nevoie de îngrijire şi, dincolo de parfumuri, există Youth Molecule, un ser complex compus din plante, în combinaţie cu acid hialuronic şi vitamina C. Un trio imbatabil care susţine capacitatea de regenerare a pielii pentru un aspect strălucitor şi neted. Produsul aparţine brandului Sepai, specializat în crearea produselor de îngrijire a pielii şi care să trateze problemele la nivel molecular profund. Sepai Gen Decode este un program specializat care îşi propune să reducă la minimum impactul îmbătrânirii asupra pielii, restabilirea echilibrului pielii, resetarea funcţiilor celulare optime, cu scopul de a trata cauzele îmbătrânirii. Produs disponibil în parfumeriile Madison.

 

Blue North este un tribut adus frumuseţii întunericului şi sezoanelor reci din nord. Inspirat din speranţă şi dor, parfumul îşi găseşte forma într-o compoziţie sofisticată, cu o bază lemnoasă de cedru şi lemn de santal, o inimă de iris şi rădăcini proaspete de ghimbir. Totul începe însă cu rozmarin şi cardamom. Scandinavia cea îngheţată nu a mirosit niciodată atât de bine. Produs disponibil în parfumeriile Madison.

 

Yuzu, unul dintre citricele cunoscute pentru puterile sale aromatice şi proprietăţile valoroase, este un ingredient-cheie al parfumului Yuzu Man. Virtuţile sale încapsulează înţelepciunea culturilor din Orientul Îndepărtat: vitalitate şi calm, putere şi bunăstare, uniunea dintre Yin şi Yang. Richard Fraysse, „nasul“ casei, pasionat de notele strălucitoare ale fructului Yuzu, a creat primul parfum hesperidic Caron. În căutarea sa pentru perfecţiune, parfumierul a îmbinat note de Yuzu japonez cu esenţele echilibrate ale verbinei indiene şi ale busuiocului indonezian, pentru o prospeţime luxuriantă. Parfumul împrumută note dulci de smochină provensală şi lentisc spaniol, condimentate cu lemn de cedru şi santal australian. Caron Yuzu Man este un parfum echilibrat cu note hesperidice şi lemnoase. Produs disponibil în parfumeriile Beautik.