Style

Ritmul rapid de creştere a poluării ne-ar putea aduce pieirea. Extratereştrii, gata să atace Pământul?

19 aug 2011 6058 afişări de Adrian Voicu
Din aceeaşi categorie
Ritmul rapid de creştere a poluării ne-ar putea aduce pieirea. Extratereştrii, gata să atace Pământul?

Reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră ar putea salva rasa umană de la un atac al extratereştrilor, sunt de părere oamenii de ştiinţă ai NASA, citaţi de The Guardian.

Dacă în acest moment ar exista extratereştri pe alte planete care să urmărească ce se întâmplă pe Pământ, aceştia ar putea observa indiciile ritmului rapid de creştere a civilizaţiei pământene urmărind starea atmosferei Pământului.

Într-un raport al NASA, "Ar beneficia sau ar avea de suferit umanitatea de pe urma unui contact cu extratereştrii?", oamenii de ştiinţă împart contactele "de gradul I" cu extratereştrii în trei mari grupe: benefice, neutre şi dăunătoare.

Întâlnirile benefice variază de la simpla observare a inteligenţei extraterestre, spre exemplu prin interceptarea unei transmisii extraterestre, la contactul cu fiinţe cooperante care ar putea să ne ajute să avansăm mai rapid sau să rezolve problemele cu care se confruntă planeta, precum foametea, sărăcia sau bolile.

Un alt rezultat benefic ar fi un triumf al umanităţii în faţa unui agresor extraterestru mai puternic sau chiar salvarea ei de către o altă civilizaţie extraterestră.

Alte întâlniri cu extratereştrii nu ar putea fi la fel de benefice, umanitatea putând fi izolată de celelalte civilizaţii, devenind enclavă.

Cele mai urâte scenarii variază de la contractarea unei boli extraterestre (aşa cum s-a întâmplat cu multe civilizaţii izolate care au fost descoperite de europeni) până la posibilitatea de a fi făcuţi sclavi sau chiar de a deveni mâncare pentru extratereştri.

Alte incidente care ar putea distruge umanitatea ar fi scăparea de sub control a unei inteligenţe artificiale produse iniţial de o rasă de extratereştri sau un experiment de dimensiuni gigantice al cărui eşec ar putea duce la dispariţia întregii galaxii.

Pentru a mări şansele de supravieţuire a umanităţii, cercetătorii au cerut să fim precauţi în privinţa trimiterii de semnale în spaţiu, atenţionând în principal asupra transmiterii de informaţii privind biologia umană, care ar putea fi folosite pentru realizarea de arme care să aibă drept ţintă oamenii.

Autorii studiului atenţionează că extratereştrii ar putea fi precauţi în privinţa celorlalte civilizaţii, fiind mai înclinaţi să le distrugă, exact la fel cum dezvoltarea rasei umane a dus la dispariţia multor vieţuitoare pe pământ.

"Un atac (din partea extratereştrilor) ar fi mai posibil în fazele incipiente ale expansiunii noastre deoarece civilizaţia ar putea deveni din ce în ce mai greu de distrus, pe măsură ce continuă să se extindă.

De asemenea, extratereştrii "verzi" ar putea decide că daunele produse mediului de oameni sunt un motiv îndeajuns de puternic pentru a ne distruge în vederea salvării planetei.

"Aceste scenarii ne dau motive să ne limităm creşterea şi să reducem impactul asupra ecosistemelor globale. În particular, ar fi important pentru noi să ne limităm emisiile de gaze cu efect de seră, de vreme ce compoziţia atmosferică a Pământului poate fi observată de pe alte planete".