Style

Primul taxi spaţial zboară anul viitor. Doar în teste însă

15 oct 2011 913 afişări de Alexandru Matei
Din aceeaşi categorie
Primul taxi spaţial zboară anul viitor. Doar în teste însă

Un taxi spaţial de şapte locuri susţinut de NASA pentru a transporta astronauţi pe Staţia Spaţială Internaţională va face un zbor test la mare altitudine vara viitoare, scrie agenţia de presă Thomson Reuters.

Avionul spaţial numit "Dream Chaser" al companiei Sierra Nevada, care este o navă spaţială în miniatură, este unul dintre cele patru modele de taxiuri spaţiale dezvoltate de companii private cu sprijinul guvernului american.

Zborul fără echipaj uman va fi lansat cu ajutorul WhiteKnightTwo, aeronava care transportă şi aeronava comercială de pasageri suborbitală SpaceShipTwo a Virgin Galactic, companie deţinută de antreprenorul britanic Richard Branson.

După retragerea navetelor spaţiale ale NASA în această vară, americanii sunt dependenţi de Rusia pentru a-şi duce astronauţii pe staţia spaţială, la un preţ de 50 de milioane de dolari.
NASA speră ca din 2016 să cedeze serviciile de transport uneia sau mai multor companii private.

Guvernul american mai finanţează pe lângă proiectul companiei Sierra Nevada şi pe cele ale Boeing, Space Exploration Technologies şi Blue Origin, un start-up al fondatorului Amazon Jeff Bezos.