Style

Power office: Cosmin Vladimirescu, General Manager MasterCard

15 iul 2014 274 afişări de Ioana Mitu
Din aceeaşi categorie

Nu-i găseşti mai niciodată la birou şi în fiecare săptămână sunt în altă ţară. Sunt dependenţi de ultimele tehnologii ce-i ţin conectaţi la mailul de la birou şi ca să lucreze nu au nevoie de linişte sau spaţiu privat, orice lounge de aeroport e potrivit. Aceasta este noua generaţie de manageri globali pentru care biroul este peste tot în lume.

„Cred că suntem 5%  care lucrăm aşa, dar procentul va creşte sigur la 10-15% în câţiva ani“,  spune Cosmin Vladimirescu, Ge­neral Ma­na­ger MasterCard, într-un interviu acordat chiar în aeroport, în Lounge-ul MasterCard.

Întâlnirile zilnice îl ţin pe Vladimirescu 80% din timp  departe de biroul din Bucureşti, iar o dată pe săptămână pleacă în altă ţară. Şi în birourile MasterCard din Londra, o dată pe săptămână cineva lucrează de acasă, cu rândul.

„Biroul ca spaţiu limitat devine demodat. Toate aplicaţiile pe care le folosesc companiile azi sunt online, aşa că poţi să le accesezi de oriunde, nici de laptop nu ai neapărat nevoie, îţi faci treaba cu telefonul sau tableta. Şi atunci când sunt în România  îmi stabilesc majoritatea întâlnirilor  în afara biroului. Nu lucrez în modul clasic. Sunt pe deplin conectat la ce am de făcut, dar  n- am nevoie de linişte ablsolută în jurul meu, pot să-mi fac treaba fără probleme, mai ales dacă e vorba de trimis mesaje sau mailuri.“
 

De ce ai nevoie ca să lucrezi  din mers?

„Întotdeauna folosesc telefonul pentru mailuri şi mesaje, iar când sunt în maşină dau majoritatea apelurilor telefonice, am un sistem integrat hands free. Maşina  pe care vreau să mi-o cumpăr curând are un sistem care-i permite să downloadeze mailurile din BlackBerry şi să mi le poată citi sau poate chiar să scrie mailuri după dictare.  

Ca gadgeturi am acum un Google Nexus 10 şi un iPhone 5s. Familia mea e la fel, şi nevasta şi copii mei încearcă la rândul lor tot felul de gadgeturi. Acum două luni ne-am cumpărat un iMac de 27 de inchi, plus console şi alte jucării.“
 

Ce obiceiuri are noua specie de manageri „on the run“?

„Când călătoresc sunt un mare consumator de loungeuri, acolo am timp să -mi pun lucrurile în ordine. Întotdeauna când plec la drum ajung mai devreme, ştiu cum să trec mai repede prin vamă, cum să optimizez parcursul prin aeroport astfel că mereu am jumătate de oră să beau o cafea.

MasterCard are un lounge şi în Budapesta şi în Viena, şi oricum sunt frequent flyer pe toate liniile aeriene, aşa că am acces la toate lounge-urile. Apropo de cafea, beau  întotdeauna  cafele  scurte,  ca să nu se răcească, nu stau mult într-un loc“, spune Vladimirescu, mai în glumă , mai în serios.

„Când sunt în altă ţară, încerc mereu gastronomia ţării respective. Dacă merg în Franţa sau în Italia, mănânc întotdeauna bine, în Londra mai puţin.

Însă business trip-urile sunt destul de scurte, nu mai e timp de altceva decât de job. De obicei, văd aeroportul, taxiul sau metroul, camera de hotel şi un restaurant sau două. Din când în când ajun g în destinaţii exotice şi dacă-mi permite timpul, îmi prelungesc şederea, fie alături de familie, fie de colegi. De obicei, când sunt în vacanţă nu caut neapărat hoteluri pentru că sunt acolo 150 de nopţi pe an. Încerc să merg în vacanţă în  Grecia de exemplu, unde închiriez o vilă şi sunt «self catered» , nu mai am nevoie de nimic.“
 

Cum te schimbă un astfel de job?

„În mod cert m-a schimbat, pe mine şi pe cei din jur. Dacă mă întrebai acum zece ani cum vreau să-mi cresc copiii, aş fi spus că vreau să le ofer cele mai bune condiţii, să-i dau la cele mai bune şcoli.  Acum cred că cel mai important lucru pe care-l poate face un părinte este să le arate copiilor săi lumea ca să vadă cât de diversă e“, încheie Cosmin Vladimirescu.