Style

Plimbări şi business

13 oct 2013 279 afişări de Ioana David
Din aceeaşi categorie

În urmă cu un an Nikos Xystouris, 39 de ani, era numit directorul general al companiei distribuitoare de băuturi alcoolice PP Distributors (PPD) România. Nu era nou pe piaţa din România, în condiţiile în care anterior fusese directorul operaţional al firmei şi implicat direct în conducerea acesteia alături de fostul manager.

Înainte de a intra în industria băuturilor alcoolice a activat în domeniul bancar şi în cel al telefoniei mobile, după ce a absolvit cursurile în cadrul universităţii britanice Lancaster Management School. Cu o cifră de afaceri de 26 mil. euro, PPD are în portofoliu branduri precum J&B, Johnnie Walker (whisky), Smirnoff (vodcă) şi Baileys, printre altele. Totodată, PPD este distribuitorul din România al Diageo, cea mai mare companie din industria mondială a băuturilor alcoolice.

Pentru acest domeniu, cea mai recentă provocare este reprezentată de majorarea accizei, iar managerii din industrie sunt nevoiţi să-şi revadă planurile pentru restul anului. Nu-i de mirare că şi pentru Xystouris weekendul înseamnă deseori muncă. Având în vedere că lucrează în domeniul distribuţiei şi marketingului de produse alcoolice spirtoase, de multe ori în weekenduri este nevoit să lucreze şi  ori de câte ori brandurile de top sponsorizează sau organizează evenimente ori au loc diferite festivităţi în ţară.

„După modelul pieţei în care activăm, şi jobul nostru este la fel de dinamic: o parte din timp este petrecut în birou, iar cealaltă pe teren, în magazine sau în locaţiile din HoReCa.“

Atunci când are totuşi puţin timp liber spune că îi place să-l petreacă alături de familie, soţie şi cei doi copii, să ia micul dejun împreună, să iasă în oraş şi să recupereze timpul din restul săptămânii în care nu au fost împreună. De cele mai multe ori merg în parcurile din Bucureşti, dar şi în unele locuri din împrejurimile Capitalei, iar când vine timpul pentru prânz alege bucătăria internaţională şi nu s-ar da nicicând înapoi de la un meniu  italienesc.

„Ne place să petrecem timp în aer liber, mergem uneori să ne plimbăm în pădurea Băneasa sau la grădina zoologică. Pentru prânz sau cină aleg de obicei unul din restaurantele partenere ale PPD din oraş, iar spre finalul zilei mă relaxez în parcul Herăstrău, la un pahar de Aperol cu prietenii.“

Restaurantul său preferat este Joseph, locul unde cheful Joseph Hahad pune în practică peste 2.000 de reţete sofisticate, în timp ce pentru un prânz informal spune că îi place şi Grano, restaurant cu specific italian.

Photos Photiades Group (PPG), compania internaţională fondată în urmă cu peste 70 de ani, care deţine şi PPD România, este prezentă şi în Grecia, Cipru, Croaţia şi Slovenia, astfel că multe dintre drumurile pe care managerul născut în Cipru le face sunt chiar în aceste locuri. Iar faptul că partenerii săi principali sunt din Marea Britanie (Diageo) sau Italia (Campari), explică de ce multe dintre escapadele din Capitală  sunt şi către aceste destinaţii.

Vizita în scopuri de afaceri din aceste locuri poate fi folosită de cele mai multe ori ca un pretext pentru a rămâne şi în weekend.

Nikos Xystouris s-a lăsat cucerit şi de capitala modei şi designului, Milano. „Este un loc minunat pentru a petrece weekendul. La Milano am fost recent la sediul grupului Campari şi am rămas acolo mai multe zile. Mâncarea este fantastică, iar oraşul este foarte frumos.“

Atunci când timpul liber îi permite, managerul face şi mişcare, merge cu bicicleta, înoată sau joacă tenis de masă, de preferat împreună cu familia sau prietenii.