Style

Pescuitul, un hobby de 50 mil. euro în România. Care este destinaţia preferată de cei mai mulţi pecsari din România

24 feb 2014 1697 afişări de Ştefan Stan
Din aceeaşi categorie

Pasionaţii de pescuit din România au cheltuit 50 mil. euro anul trecut, iar turismul pe această nişă este în creştere, conform unui studiu HartaPescar.ro, un serviciu online de localizare a zonelor de interes pentru amatorii acestei ocupaţii.

În România există circa 280.000, dintre care jumătate utilizează Internetul ca mijloc de informare în pregătirea sesiunilor de pescuit, conform aceleiaşi surse.  

Pescarii cu acces la Internet au cheltuit în medie între 250 - 500 euro pentru hobby-ul preferat în 2013, estimează HartaPescar.ro. Principalele cheltuieli au fost generate de taxele de pescuit, unelte şi scule, costuri de deplasare, momeli, costuri de cazare sau ambarcaţiuni cu motor.

Turismul din pescuit este o piaţă în creştere de 3 ani consecutivi, iar destinaţia preferată a pescarilor rămâne Delta Dunării.

"Au apărut amenajări şi complexe noi, iar pe măsură ce concurenţa se dezvoltă, ne aşteptăm la o îmbunătăţire continuă a serviciilor oferite de proprietarii acestor locaţii. În aceeaşi măsură, datorită numărului mare de pescari care folosesc Internetul, ne aşteptăm la o creştere a bugetelor de publicitate online pe această nişă.", menţionează George Dragne, director  HartaPescar.ro.                                 

Reţeaua de localizare www.HartaPescar.ro pune la dispoziţie o hartă virtuală cu peste 2.400 de locuri de interes pentru pescari: bălţi de pescuit, magazine pentru pescari, pensiuni în Delta Dunării, locuri pentru ambarcaţiuni şi alte 14 tipuri de locaţii. Locaţiile pot fi adăugate gratuit de către furnizorii de servicii pentru pescuit sau de către membrii site-ului.