Style

Parfum de femeie

07 mar 2014 229 afişări de Roxana Pricop
Din aceeaşi categorie

Misterul actriţelor din filmele noir, puterea femeilor din lumea orientală, ritmul de viaţă al newyorkezelor sau fragilitatea unei Juliete pot fi oricând o armă în arsenalul unei femei, bineînţeles… doar cu ajutorul parfumului potrivit.

Senzualitatea actriţelor din anii ’40 este legendară, mai ales dacă ne amintim de Lauren Bacall în filmul „To have and have not“ sau de Ava Gardner într-o rochie neagră, aşezată la pian, în  filmul noir „The Killers“.

Aceste femei, conştiente de puterea lor de seducţie, sunt şi sursa de inspiraţie a noului parfum Rose Perfection lansat de Robert Piguet.

Un parfum ce prin diferitele soiuri de trandafiri folosite în compoziţie, accentuate de o notă discretă de mosc, încearcă să intensifice parcă misterul feminin, rămânând un clasic mereu la modă. Parfumul Rose Perfection e disponibil exclusiv în parfumeriile Elysée Concept.

De inspiraţie ceva mai modernă, pentru femeile dinamice ale vremurilor în care trăim, este noul parfum Manhattan de la Bond no.9.

Parfumul se inspiră din energia megaoraşului New York, denumit nu degeaba „oraşul care nu doarme niciodată“. Parfumul pare un amestec de senzaţii, emoţii, lumini şi îşi setează ritmul alert prin notele de coriandru proaspăt, de nucşoară apetisantă, îmbinate cu bergamotă italiană şi şofran.

Ingredientele sunt de origini amestecate: italiană, marocană, arabă, amintind de amestecul original de naţionalităţi care populează unul dintre cele mai cunoscute cartiere newyorkeze - Manhattan. Parfumul e disponibil exclusiv în parfumeriile Elysée Concept.

Zgârie-norii americani pot fi la doar o pulverizare distanţă de holurile misterioase ale unui palat persan amintit de notele parfumului Royal Oud creat de Olivier Creed.

Parfumul se inspiră din opu­lenţa palatelor luxoase din Orient, din lemnul ales şi aromat, marmură şi aurul distins. Olivier Creed a folosit pentru această creaţie aroma de oud, poate cea mai valoroasă descoperire făcută în ultimii ani de parfumierii moderni.

Hipnoticul oud pare să împrumute din forţa sa acestui parfum, transpunându-l pe purtător în altă lume. Parfumul unisex îi dă femeii sau bărbatului contemporan o notă din splendoarea vieţii la palat, în Persia. Royal Oud e disponibil exclusiv în parfumeriile Madison.

Despre femeile romantice însă în acelaşi timp, indiferente, vor­beşte parfumul Romantina din colecţia Juliette Has a Gun. Numele brandului face referire la eroina lui Shake­speare, Julieta.

Însă Romano Ricci, creatorul brandului, îi dă Julietei clasice un portret de feminitate „rock“ şi o armă. Arma sugerează puterea de seducţie a parfumului. Eroina nu îşi pierde din romantism în parfumurile lui Romano Ricci, dimpotrivă se adaptează la poveştile de dragoste moderne.

Romantina, primul parfum floral al colecţiei Juliette Has a Gun, oferă o notă de frivolitate eroinei lui Shakespeare. Gentileţea aromelor este însă doar o aparenţă, pentru că parfumul pune în scenă o Julietă care se joacă cu notele de indiferenţă, celebrate de aroma de mosc din parfum, pentru ca mai apoi să se descopere şi să flirteze cu note seducătoare de patchouli.

Parfumul Romantina este dispo­nibil exclusiv în parfumeriile Beautik Haute Parfumerie.