Style

(P) Un nou parfum marca Issey Miyake

08 aug 2013 296 afişări
Din aceeaşi categorie
Designerul Issey Miyake este cunoscut la nivel mondial pentru semnătura sa – pliurile – care au facut înconjurul lumii în mai mult de 80 de culori. Munca sa emană exuberanţă, dinamism, mişcare şi culoare; este contemporan totuşi atemporal. Astazi începe o nouă aventură in lumea parfumeriei Issey Miyake, continuând să creeze o legatură puternică cu moda. Linia iconică Pleats Please Issey Miyake are propia aromă. Este o infuzie de emoţii şi ode olfactive aduse bucuriei şi are propia sa strălucire deosebită, cea mai recentă şi luminoasă faţetă creată de designer.
 
Pliurile de-a lungul istoriei
Conceptul de pliu datează încă de la începuturile civilizatiei. Femeile din Egiptul antic purtau kalasiris. Frumoasa statuie a Karomama-ei de la Luvru o descrie pe “divina adoratrice” într-o rochie cu pliuri.
 
Multi ani mai tarziu…La începutul secolului 20, casa Fortuny, renumită pentru mătăsurile sale şi pentru rochia sa Delphos, a adus pliurile în centru atenţiei din nou, inspirate de “Charioteer of Delphi”.
 
La sfârşitul anilor 1980, Issey Miyake a ridicat pliurile la un alt nivel, obţinând combinaţii paradoxale de creativitate şi utilitate.
Cu Pleats Please, Miyake a construit un pod trans-cultural între Est şi Vest, o legatură între lumile care paăeau cu totul incomparabile.
 
Pleats Please: o eticheta unica, o poveste distinctiva, un concept de moda universal.
Povestea a fost lansată în1993 ca urmare a unei colaborari întamplătoare cu William Forsythe şi Baletul din Frankfurt. Forsythe a invitat designerul să creeze costume pentru “The Loss of Small Detail.”  O colecţie a răsărit din dorinţa de a le oferi dansatorilor costume care să le perimta acestora să se mişte cât mai natural. Pleats Please a luat naştere ca urmare a experimentărilor, devenind în cele din urmă o îmbrăcăminte de bază, atemporală, însă creativă şi originală.
 
Paleta de culori de bază pentru Pleats Please conţine culori monocrome însă, cum fiecare colecţie este reînnoită in fiecare sezon, sunt introduse şi print-uri mult mai pline de culoare, cu inspiraţii etnice s’şi folk optimiste.
 
Intre anii 1996 şi 1998, legendarii “Guest Artists Series” au colaborat pentru colecţiile Pleats şi anume Yasumasa Morimura, Nobuyoshi Araki, Tim Hawkinson şi Cai Guo-Qiang — operă de artă uşor de purtat!
 
Un portret olfactiv
Pentru a capta caracterul plin de voiciune si cu inima luminoasa al Pleats Please, Aurélien Guichard a compus un buchet luminos şi vesel.  Un nectar de fericire, o încâtare de a savura plăcerile vieţii.
 
Notele de vârf se deschid cu aroma intrigantă de nashi, un fruct hibrid care oscilează între pară şi măr, cu notă predominantă de pară.
 
Notele de mijloc, pline de bucurie şi optimism sugerează o senzualitate plină de graţie, care înfloresc prima dată cu note de Bujor proaspăt şi sweet pea. Indol-ul aduce o atingere de prospeţime voluptoasă şi “oferă substanţă notei”, ne explica parfumierul. Acordul este cald şi vibrant, asemeni unei “invitaţii la fluiditate”.
 
Nota de bază prelungeşte senzaţia de blândeţe, stabilindu-se în note bogate, lemnoase de cedru, în timp ce patchouli, având un caracter vertical, pătrunde compoziţia. Dulce, vanilia senzuală insuflă aroma cu o caldură radiantă. Un absolut de ‘’vanilie albă’’ cremoasă se amestecă cu mosc pentru un final catifelat.
 
Guichard a dorit să creeze un pliu asemeni unei arome ‘’verticale’’, un floral autentic  care transmite o feminitate autocuprinzătoare fara echivoc. Asemeni unui cocon de pluş, Pleats Please este o aromă care creează dependenţă, o compoziţie a cărei faţete meticulous sculptate îşi găsesc ecoul în sticluţă.