Style

O replică a rochiei de mireasă a lui Kate a fost realizată în cinci ore de o croitorie londoneză

01 mai 2011 445 afişări
Din aceeaşi categorie
O replică a rochiei de mireasă a lui Kate a fost realizată în cinci ore de o croitorie londoneză

O replică a rochiei de mireasă a lui Kate a fost realizată la numai cinci ore după ce a fost văzută prima oară, înainte ca ducesa de Cambridge să pornească către catedrala Westminster, de o firmă de confecţii londoneză, fiind comandată de cotidianul The Times, potrivit AFP.

Rochia de mireasă a lui Kate, marca Alexander McQueen, creată de Sarah Burton, a fost o mult-aşteptată surpriză la nunta regală de vineri şi a impresionat întreaga lume. Chiar dacă era de aşteptat ca replici ale rochiei să împânzească magazinele, reproducerea modelului ales de Kate a început surprinzător de repede.

Raul Echeverria, proprietarul Alterations Boutique din Londra, a declarat că imediat ce mireasa a urcat în maşină, pornind spre catedrala Westminster, echipa sa a început să caute o dantelă care să semene cât mai bine cu cea din partea de sus a rochiei. Când Kate a coborât din maşină în faţa catedralei, câteva minute mai târziu, dezvăluind complet rochia din dantelă şi satin de culoarea fildeşului, echipa a început să lucreze din ce în ce mai repede. "Ne-am uitat la imaginile difuzate la televizor şi, odată ce am identificat materialul de care aveam nevoie, am apelat la furnizorii noştri să găsim ţesături similare", a spus acesta.

Astfel, firma de confecţii a cumpărat materiale în valoare de 1.300 de euro. "În acelaşi timp, designerii noştri realizau tiparul pentru rochie şi apoi am asamblat totlul. Ne-a luat circa cinci ore să terminăm", a spus proprietarul firmei în vârstă de 34 de ani.

Rochia a fost comandată de cotidianul britanic The Times pentru a fi oferită ca premiu la un concurs pentru cititori, dar aceeaşi firmă a primit deja şi alte comenzi pentru reproduceri ale râvnitei piese.

"Nu a fost vorba de câştigat bani, a fost vorba de pricepere şi de a dovedi că orice poate fi realizat. A fost o provocare fantastică", a spus Echeverria, a cărui mamă, Maria Blazquez, a fondat compania în urmă cu 30 de ani

El a adăugat că va trebui să îşi consulte mai întâi avocatul pentru a se asigura că nu încalcă vreo prevedere legală privind drepturile de autor.

Nu este singurul din domeniu care va confecţiona rochii ca a lui Kate, acestea urmând să ajungă în marile magazine probabil chiar de săptămâna viitoare.

Când Diana s-a măritat cu prinţul Charles, în 1981, replici ale rochiei sale de nuntă au ajuns în magazine în câteva ore. Creatoarei Elizabeth Emanuel, care a realizat designul, cu mâneci foarte bufante şi trena de 7,6 metri, i se cere şi acum să mai facă replici după rochia Dianei.

Citeşte şi: