Style

Make me happy

13 nov 2009 45 afişări
Din aceeaşi categorie
Make me happy

Cand magazinele introduceau conceptul listei de cadouri pentru nunti, ideea a fost primita cu scepticism chiar si in strainatate. Dar in scurt timp clientii au realizat ca este un mod practic si eficient pentru a te asigura ca nu primesti trei seturi de cafea si doua cuptoare cu microunde.

Pornind de la aceasta idee, doi romani au conceput makemehappy.ro, un serviciu gratuit, online, prin care oricine se poate asigura ca primeste exact ce isi doreste, si nu numai la nunta. "Vorbeam cu partenerul meu despre cat de putine cadouri folositoare primesti la evenimentele speciale si ne-am gandit sa realizam un astfel de loc, dar nu numai pentru nunti. Pentru ca nu ma insor in fiecare an, dar imi serbez ziua de nastere in fiecare an", spune Mihai Ionascu, unul dintre creatorii makemehappy.ro. Astfel incat site-ul a fost imaginat ca un loc unde oricine poate posta o lista de dorinte, dar unde afla si despre lucrurile la care viseaza prietenii.

Ideea este simpla - utilizatorul copiaza in portal descrierea, pretul, imaginea si link-ul catre obiectul preferat si invita prietenii sa ii vada lista. Creatorii site-ului s-au asigurat ca nu exista riscul ca o persoana sa primeasca acelasi cadou de la mai multe persoane pentru ca prietenii pot rezerva un obiect.

Si nici nu dispare elementul surprinzator pentru ca proprietarul listei nu vede cine a rezervat obiectul, ci primeste o notificare care il anunta ca unul dintre prieteni a rezervat produsul respectiv. "Sigur ca ceva din surpriza se pierde. Nu este insa de preferat cazului in care desfaci cu infrigurare un pachet frumos ambalat doar pentru a descoperi o pereche de sosete? Noi credem ca da."

Makemehappy.ro a acordat atentie si listelor private, pentru cei care isi doresc un obiect, dar se rusineaza sa impartaseasca lumii. "Iti poti face o lista privata pe care s-o arati numai unei persoane. Nimeni in afara receptorilor pe care ii decizi tu nu va avea acces la acea lista."

Ionascu spune ca proiectul a fost dezvoltat intr-o luna si estimeaza ca in jumatate de an va atinge masa critica de 10.000 de utilizatori. "Avem deja o aplicatie prin care iti poti incarca listele pe Facebook, si lucram la o aplicatie pentru Wordpress prin care poti face acelasi lucru cu blogul tau."