Style

Joacă fotbal cu Cristi Chivu şi tenis cu Horia Tecău. Cine este noul noul director operaţional al Stejarii Country Club, pariul lui Ţiriac în zona de fitness?

09 nov 2016 6488 afişări de Roxana Petrescu
Din aceeaşi categorie

Cosmin Hodor este noul director operaţional al Stejarii Country Club. Nu, nu este o întâmplare. Cosmin Hodor este omul care a organizat cel mai longeviv eveniment sportiv anual din România, turneul de tenis ATP, a fost manager al Federaţiei Române de Tenis, al Academiei de Fotbal Gheorghe Hagi şi director de programe în cadrul Ministerului Tineretului şi Sportului. Uneori mai joacă fotbal cu Cristi Chivu, dar a avut şi schimburi dure de mingi cu Horia Tecău pe terenul de tenis. Cu un astfel de CV, Cosmin Hodor are câteva sfaturi despre sport. Citiţi cu atenţie!

Care este cel mai bun remediu împotriva febrei musculare?

Împotriva febrei musculare am două remedii: jacuzzi şi masaj. Jacuzzi mă ajută pe moment să mă destind, iar masajul, în special cel Deep Tissue sau cel sportiv, îmi relaxează în profunzime muşchii şi îi ajută să se refacă. Pe cel din urmă îl consider obligatoriu pentru recuperarea după un efort mai mare.

Când a fost ultima dată când v-aţi accidentat practicând un sport? Ce s-a întâmplat?

Se întâmplă să mă accidentez din neatenţie sau când îmi suprasolicit muşchii, motiv pentru care acord o atenţie deosebită recuperării. Ultima accidentare a constat într-o oprire forţată în sticla din jurul terenului de padel.

Câte sporturi practicaţi? Care a fost cea mai recentă „achiziţie“?

Practic constant tenis, padel şi fotbal. Dintre aceste trei sporturi, privesc tenisul cu cea mai mare seriozitate, motiv pentru care îmi setez antrenamentele ca şi cum ar fi întâlniri de afaceri, de la care nu pot lipsi. De asemenea, am descoperit acum doi ani padelul, de când au fost inaugurate cele două terenuri de la Stejarii Country Club, şi recunosc că îmi place mult, în special datorită laturii sociale (jocul implică 4 persoane), dar şi datorită numărului mare de calorii arse într-un timp foarte scurt.

Cât aţi investit cel mai mult pentru practicarea unui sport?

Investesc constant în echipament şi accesorii (pantofi, rachete, mingi etc.). Cariera mea profesională mereu a fost strâns legată de domeniul sportiv (am organizat cel mai longeviv eveniment sportiv anual din România - turneul de tenis ATP -, am activat ani de zile ca manager al Federaţiei Ro­mâne de Tenis, al Academiei de Fotbal Gheorghe Hagi şi ca director de pro­grame în cadrul Ministerului Tinere­tu­lui şi Sportului), aşadar am conş­tien­tizat împortanţă achiziţio­nării unui echipament adecvat pentru a practica toate disciplinele sportive în siguranţă.

Care este următoarea experienţă legată de sport pe care vreţi să o încercaţi? Ce v-a determinat s-o alegeţi?

După ce l-am cunoscut pe Ronnie O’Sullivan (unul dintre cei mai cunoscuţi jucători de snooker - n. red.), acesta mi-a dăruit tacul lui de antrenament şi l-a semnat. Acea întâmplare m-a marcat, deoarece obişnuiam să joc mult biliard în tinereţe şi Ronnie se numără printre idolii mei. Cum viaţa ne-a adus să lucrăm împreună, i-am promis că în viitorul apropiat voi începe să practic snookerul. Consider că Ronnie este unul dintre marii sportivi pe care i-a dat era modernă a sportului, iar snookerul este un sport fascinant, care necesită o putere extraordinară de concentrare.

Cu cine v-ar plăcea să faceţi un antrenament?

Sunt foarte pasionat de sporturile cu motor auto, aşadar mi-ar plăcea să fac antrenament cu piloţi din Formula 1, precum Webber, Hamilton, Raikko­nen, Vettel sau Sebastien Loeb. De exemplu, Loeb a fost campion naţional de gimnastică în Franţa şi multiplu campion mondial de raliuri, şi ce poate face el, sau ce pot face cei 24 de piloţi de top de Formula 1, depăşeşte orice imaginaţie.

Cum aţi convinge un sedentar adevărat să devină un pasionat pursânge de sport?

Consider că sportul te ajută să îţi menţii un fizic sănătos şi să înaintezi în viaţă puternic, dar şi să îţi menţii mintea antrenată şi să reuşeşti să te relaxezi. Aşadar, aş încuraja orice sedentar să îşi activeze voinţa necesară pentru a începe să practice sport şi să pornească pe acest drum cu paşi mici, dar constanţi. Nu este necesar să facă sport de performanţă, este suficient să alerge sau chiar şi să meargă pe jos pe distanţe mici, dar să facă acest lucru cât mai des, deoarece perseverenţa şi exerciţiul constant îi vor ajuta şi în viaţa de zi cu zi, în toate celelalte domenii. Numeroşi manageri şi-au format un obicei foarte sănătos de a face sport constant, fie dimineaţa, fie la prânz, iar acest lucru îi ajută să se concentreze mai bine şi să fie mai performanţi.

O oră de sport sau o oră de psiholog?

Depinde de necesităţi, însă eu aleg sportul. Cu toate acestea, latura psihologică este foarte importantă. Am observat acest lucru în special în cazul sportivilor de performanţă, care au în echipa lor o persoană dedicată şi cu ajutorul căreia ei înregistrează performanţe. Aşadar, recomand ca vizitele la psiholog să nu fie privite cu suspiciune.

La ce eveniment sportiv aţi trăit cele mai mari emoţii? Ce s-a întâmplat la momentul respectiv?

Am avut mari emoţii la meciurile Cupei Davis ale echipei României şi în general la meciurile de tenis ale jucătorilor români.

Când aţi simţit că v-aţi depăşit o limită prin intermediul sportului?

Am simţit că mi-am depăşit limitele când am jucat meciuri de fotbal ami­cale alături de Gheorghe Hagi sau Cristi Chivu, momente în care am jucat mult mai bine decât de obicei, fiind motivat de importanţa jucătorilor ală­turi de care jucam. De asemenea, am avut plăcerea să joc tenis alături de Horia Tecău, Florin Mergea, Andrei Pavel sau Marius Copil, meciuri în care automat jucam la un nivel mai înalt.