Style

Ion Ţiriac, nominalizat pentru admiterea în "International Tennis Hall of Fame",

08 sep 2012 1159 afişări de Pro Sport
Din aceeaşi categorie
Ion Ţiriac, nominalizat pentru admiterea în "International Tennis Hall of Fame",

Anul 2012 a fost unul extrem de agitat pentru Ion Ţiriac. Fostul tenisman român a trebuit să ţină piept valurilor de critici care au înconjurat turneul de la Madrid, şi, în cele din urmă, a trebuit să se recunoască învins: zgura albastră a fost interzisă de ATP pentru anul 2013.

Chiar şi aşa, omul de afaceri român este aproape de o performanţă extraordinară. Fostul partener de dublu al lui Ilie Năstase a fost nominalizat pentru admiterea în "International Tennis Hall of Fame", locul unde se găsesc cele mai proeminente figuri ale sportului, oameni care au influenţat prin activitatea lor în mod fundamental sportul, scrie Pro Sport.



Nominalizarea a venit ca urmare a meritelor pe care Ţiriac le-a avut după încheierea carierei sportive, deşi, alături de Nasty, a obţinut performanţe notabile şi ca sportiv. Odată cu agăţarea rachetei în cui, Ţiriac a devenit unul dintre cei mai apreciaţi manageri, el ghidându-le cariera unor jucători de excepţie: Guillermo Vilas, Goran Ivanisevic, Boris Becker şi Marat Safin. De asemenea, activitatea sa ca manager de turnee a reprezentat un alt aspect luat în calcul în stabilirea nominalizării. Citiţi mai mult despre nominalizarea lui Ion Ţiriac pe www.prosport.ro